promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Üveg mozgatja majd a januárt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Végre egy szuperhősfilm, amiben nem rombolják le a fél várost, végre egy szuperhősfilm, amiben nem próbálják poénokkal oldani a feszültséget, és végre egy szuperhősfilm, amire a szülők nem akarják elvinni a gyereküket. Szerintem a kritikámat is ezekkel a szavakkal fogom kezdeni, ha kijöttem a premierről. Hogy boldog, vagy szomorú leszek-e a trilógiává fejlődött sztori zárásától, hát azt majd akkor megtudjuk. Nehezen lehet ezt elrontani, és reméljük nem is foga a thriller egyik nagy mestere, aki most visszatalált a helyes útra.

M. Night Shyamalan gyönyörűen építette fel ezt az univerzumot, és gyakorlatilag a semmiből rántotta elő. Emlékszem, hogy nem is akartam elmenni a Széttörvére a moziba, annyit csalódtam már a rendezőben, de mégis ott volt a levegőben, hogy ez valami más lesz. Megvártam, amíg az egyik barátom teszteli, ha ő azt mondja zöld az út, akkor legyen. Természetesen azzal kezdte a mondandóját, hogy már aznap este húzzak megnézni, mert zseniális és nekem nagyon be fog jönni.

Kicsit spoileresen tárgyalok, de nem hiszem, hogy idekattintott volna valaki, ha nem tudná mivan. Szóval, amikor feltűnik a végén Bruce Willis, mint David Dunn karaktere A sebezhetetlenből, hát akkor teljesen kirázott a hideg. Már akkor leesett, hogy ez az ember megőrült, és trilógiát fog csinálni belőle. A címből adódott, hogy Samuel L. Jackson újra Üveg bőrébe bújik, de viszontlátjuk a Széttörvéből Anya Taylor-Joy karakterét is, aki felvette a harcot az átalakult Fenevaddal.

A zárásban a három különleges karakter egy pszichiátrián találkozik. Itt Sarah Paulson alakítja a pszichiátert, aki azért kezeli főszereplőinket, mert szuperhősnek képzelik magukat. Persze nem is sejti, hogy mennyire igazuk van. Végül a két főgonosz, vagyis Mr. Üveg és a Fenevad összeáll, és csak egy valaki állíthatja meg őket. A rendező egy interjúban elmondta, hogy nagyon szoros lesz a kapcsolat A sebezhetetlen című alkotással, olyannyira, hogy az Üvegben láthatunk majd olyan jeleneteket is, amelyeket eredetileg az első filmhez forgattak, de azt nem használták fel. 

Ha a költségvetést nézzük, akkor A sebezhetetlen kicsit elszabadult, mivel 75 millióból rakták össze, és világszinten 154 milliót produkált. A Széttörve, na az már más tészta, 9 milliós költségvetés, és persze a kockázat a levegőben, hogy Willis ott legyen a végén, hogy trilógiává formálhassák. Bejött, 278 milliós bevételt produkált.

A zárás, vagyis az Üveg 20 millióból készült, szóval nem a Marvel látványvilágát kell várni tőle, hanem azt, ami azokból szerintem már kicsit elveszett: drámai szuperhős hangulatot, sötétséget, feszültséget, valamint a jó és a rossz harcát olyan közel hozva a nézőhöz, ahogyan csak lehet.

A film amerikai bemutatója egy januári hosszúhétvégére esik, ugyanis akkor lesz a Martin Luther King-nap, ami magától értetődően jól jön a moziknak. Már a nyitóhétvégén 50-70 milliót jósolnak neki a szakértők, ami egy igen erős kezdés lenne, és ugyebár itt még csak az amerikai piacról beszélünk.

A film premierje január 17-én lesz nálunk, természetesen mi ott leszünk!

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás