promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ország pókerkirálya, a Lady N magyar hangja 80 éves lett
Borítókép:  Blikk/Oláh Csaba
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nemhogy terv, még gondolatfoszlány sem voltam, amikor Korda György már üstökösként ragyogott fel a magyar popélet csillagfényes egén. Olyan, mai is sokak által szeretett énekesekkel, mint Kovács Kati vagy Haragozó Teri tűnt fel a Táncdalfesztiválok versenyén, hogy aztán onnan elindulva partnerével (vagy, ahogy ő mondja: pártnerével), Balázs Klárival együtt megvessék lábukat a játszási listákon. Egyébként a Táncdalfesztival keretében először 1958-ban lépett színpadra, s első sikerét a Szeretni kell című dallal aratta – ez azért ma nem a legnépszerűbb darabja.

A 1960-as évek zenei közege kitermelte a maga kis szórakozását, amelynek mókamestere, huncut kis éneklő pacsirtája lett Korda György. A ma 80 éves énekes az évek alatt azonban nemcsak dalaival lopta be magát a közönség szívébe, hanem megjelenésével, bohókás, egyedi stílusával, na meg az ő Klárikájával.  

Korda Györgyről persze nemcsak a Lady N vagy a Szeress úgy is, ha rossz vagyok című nóta juthat először eszünkbe, hanem azok a bizonyos pókerközvetítések is. A zenei pályája mellett ugyanis folyamatosan, olykor éjszakába nyúlóan zsugázott, előbb az ultiban lett nagymester, majd jött a póker, s az ebben megszerzett tudását2004-ben a Sport1 TV rközvetítéseiben kamatoztatta. Így tapadt össze a „megadta” kifejezés és Korda György. 

Az 1939-ben, Budapesten született színész kezdeti Kábelgyárban töltött munkásévek után a színpadon és a kártyaasztalnál teljesedett ki, filmekben is szerepelt, raádásul vállalkozóként sem utolsó. (Az 1990-es évek közepétől szállodát is üzemeltet Budapesten.) 
És persze több rangos díj tulajdonosa is. Szóval, Korda György ma 80 éves. Szeresse úgy is, ha rossz…:

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás