promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Kilenc kategóriában ismertette az Amerikai Fimakadémia az Oscar-díj jelöltjeit. Tóth Barnabás rendező alkotása, a Susotázs egyike a tíz élőszereplős rövidfilmnek, amelyek közül kikerülhet majd a jövő évi győztes. A tízes listát első körben még ötre fogják csökkenteni a végső megmérettetés előtt, és az az öt film lesz a hivatalos jelölt.

susot

A kisfilm két főszereplője (Göttinger Pál és Takács Géza) szinkrontolmácsként dolgozik egy hűtőgépgyártó konferencián, és a mérhetetlenül unalmas téma hallatán, kínjukban azt kezdik találgatni, hogy vajon ki lehet az az egyetlen magyar a nézőtéren, akinek fordítanak. A történet akkor vesz érdekes fordulatot, amikor Osvárt Andreában vélik felfedezni ezt a bizonyos magyar résztvevőt.

Az Oscar-esélyességet a Filmhu szerint egy utazó fesztiválnak köszönheti a film, aminek keretében egy Los Angeles-i moziban is játszották – ez pedig automatikusan lehetőséget adott neki az Oscar-nevezésre.

Nemes Jeles László Napszálltája sajnos nem került fel a szűkített listára a nagyjátékfilmek kategóriájában. A legjobb animációs film jelöltjei egyelőre nem ismertek, ott még szoríthatunk a Ruben Brandt, a gyűjtő versenybe kerüléséért (a film kritikáját ide kattintva olvashatják). Jó esélyei voltak még Kovács István Ostrom című rövidfilmjének, illetve Bucsi Réka animációjának, a Solar Walknak, de ezek most szintén nem kaptak jelölést.

Az Akadémia az összes többi kategóriával együtt 2019. január 22-én hirdeti majd ki a szűkített listából kikerülő öt Oscar-jelölt alkotást.

A 91. Oscar-átadóra 2019. február 24-én kerül sor.

(MM)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás