Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Beleborzongtunk a Glass előzetesébe

Beleborzongtunk a Glass előzetesébe

Zene, Film & Kultúra

Beleborzongtunk a Glass előzetesébe

Zene, Film & Kultúra

Promotions 11:00
Night Shyamalan, Bruce Willis és Samuel L. Jackson neve a Sebezhetetlen című filmben forrt össze 18 évvel ezelőtt. Az indiai születésű, amerikai rendező rávette Willist, hogy formálja meg az embertestű, emberi tulajdonságokkal felruházott, mégis emberfeletti erővell rendelkező, főjót, aki a törékeny, kerekes székbe kényszerült, romlott lelkű főgonosszal kell, hogy megvívja sajátos harcát. Mondhatjuk, hogy Shymalan alaposan rácsavarodott a témára.

2016-ban elkészítette a Split (Széttörve) című filmet, melyben a zseniális James McAvoyra nem mindennapi szerepet osztott rá. A karakter extrém súlyos skizofréniában szenved, összesen 23 személyisége van. Úgy tűnik McAvoynál beakadt az ilyen típusú szerep, a Mocsok című feketekomédiában hasonló volt a leosztás, bár ott csak két jellemet kellett megformálnia.

Shyamalan képtelen szabadulni az elborult elméktől, s legújabb filmjében, a Glass-ben (Üveg) összesöpörte imádott karaktereit, s egy elmegyógyintézetbe zárta őket. Egy pszichológus kezd el foglalkozni velük, de ő sem képes megfékezni az önmagukat szuperhősnek képzelő férfiakat, akik végül meglógnak. Íme a film trailere:

Willisről, Jacksonról felesleges sokat beszélni, tudjuk, hogy mire képesek. McAvoy speciel egyik személyes kedvencem, a brit színésziskola egyik legfényesebb csillaga. Még nincs negyven éves, de brutális gyilkostól a szurperhősön és harcos orvoson keresztül a lezüllött zsaruig mindent eljátszott már. Lenyűgöző képességekkel rendelkezik, s ezt a az Üvegben is bizonyítja, nekünk már csak az a dolgunk, hogy január 17-től hagyjuk magunkat bő két órára a moziszékbe süppeszteni. Kellemes borzongást!

(Gaba)

Borítókép: Forrás: Youtube