promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra fellép a Budapest Parkban a Sum 41
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 2000-es évek fiataljai láttak bőven a Deryck Whibley vezette Sum 41 klipeket a zenecsatornákon. Ekkor kezdődött el minden: a srácok egészen korán belekóstoltak, hogy milyen érzés sztárnak lenni 2001-es debütlemezükkor, az „All Killer No Filler” című rögtön platina minősítést ért el Amerikában, Kanadában, sőt, az Egyesült Királyságban is, a Billboard listáján pedig egészen a 13. helyig jutott. Már akkor megkaptuk azokat a klasszikusokat, mint az In Too Deep vagy Motivation, amit egészen biztosan nem csak a rajongók ismernek.

A kritikusok nem emelték az egekbe, pedig mint később kiderült, ez lett a Sum 41 egyik legfontosabb anyaga. Az egy évvel későbbi „Does This Look Infected?” viszont már a szakmát is meggyőzte. A csapat itt már kezdett eltávolodni a poptól egy sokkal súlyosabb, sötétebb hangzás felé, amit sokan horror punkként aposztrofáltak. Slágerek azért itt is akadtak bőven, elég, ha olyan címeket említünk, mint a Hell Song vagy a Still Waiting.

2011-ig bezárólag további három, sikert sikerre halmozó lemezzel jelentkeztek, jelölték őket hét Juno-díjra illetve 2012-ben még Grammy-jelölést is kaptak. Mindeközben fáradhatatlanul járták a világot, turnéztak szinte mindenhol, és úgy tűnt, a bulivonaton nincsen fék – egészen 2013-ig, amikor is a frontember, Whibley életük leghosszabb turnéja utána besokallt. Fizikailag és lelkileg is kimerítette a sok évnyi rock and roll, rehabilitációja pedig több mint egy évig tartott. A kiutat aztán mégis csak a zenélés jelentette neki, és így emlékszik vissza erre a nehéz időszakra:
Hónapokig szinte járni sem tudtam, és mindent újra kellett tanulnom, sajnos gitározni is. Nagyon nehéz időszaka volt ez az életemnek, de mindeközben ha nem lett volna egy lemez, amin dolgozhatok, sokkal lassabban vagy talán egyáltalán nem gyógyultam volna meg.
Ennek eredményeképp jelent meg első független kiadós lemezük, a 2016-os „13 Voices”, aminek egyébként maga Whibley volt a producere is. A Tim Burton és Quentin Taratino inspirálta anyag további érdekessége, hogy majdnem tíz év kihagyás után újra Dave Baksh gitározott rajta. Ennek várják már nagyon a folytatását a rajongók, de még nincs hír az új anyagról.
 
Azonban a rajongók örülhetnek, mert nyáron ismét egy hatalmasat bulizhatnak a kedvenc zenekarukra! A Sum 41-nak nagyon tetszett a 2017-es helyszín, szóval újra a Budapest Park színpadát célozzák meg.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás