promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Senki gyermekei: huszonhat sors az utcáról, könyvben is
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Drámaként éljük meg a mindennapokban, ha a busz bezárja előttünk az ajtót, pedig az igazi dráma ott fekszik előttünk az utcán. December 13-án a Senki gyermekei című könyv bemutatóján egy olyan olvasmányt mutatnak majd be a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében, amely huszonhat emberi sorsot mutat be az utcáról. Hajléktalanokét.
Szeretetközösségből születtek ezek az írások egy szeretetteli helyen, a hajléktalanokkal való együtt létezés gyümölcseként. Igaz történetek kortársainkról, akik senkinek sem kellenek. A beszélgetések a Csak Egyet Szolgálat nappali melegedőjében készültek, a munkatársak napi tevékenysége közben. Egy olyan helyen, amely azért jött létre nyolc évvel ezelőtt, hogy az oda betérők megtudják és megtapasztalják: Isten képmásaként végtelenül fontosak, értékesek
– áll a meghívón. A budapest Szentkirályi utcában 18.30-kor kezdődő eseményen Székely János megyéspüspök, Lackfi János író, Csiszér László és zenész barátai, továbbá Kunszabóné Pataki Anna, a Csak Egyet Szolgálat vezetője közreműködnek. Az estet kötetlen beszélgetés és dedikálás zárja, minden érdeklődőt szeretettel várnak.   

A november 29-én a Szent István Társulatnál megjelent könyv ismertetőjéből kiderül, hogy a Barta György, Kunszabó Anna, Tárkányi Ákos szerzőtrió olyan emberekről írt, akik a „Csak Egyet” Szolgálat karitatív intézménynél rendszeresen megfordulnak.
Ők a senki gyermekei, elvárja tőlük a világ, hogy egészségesen létezzenek benne, de képtelenek rá. Szívük eleven sebektől vérzik, melyek fájdalmát droggal, alkohollal, alkalmi beteg kapcsolatokkal próbálják enyhíteni sérülten, hiszen sebeikből bűn fakad, sérülésük sérülést fakaszt. Isten ismeri ezeket az irdatlan mélységeket is, tudja, min mentek keresztül. Az ő történeteiket mondja el ez a könyv, szavakkal és képekkel. Segít, hogy a rájuk aggatott címkék alól kiszabadulva – hogy »hajléktalan«, meg »szegény« – meglássuk a megismételhetetlen és egyedi embert, a testvérünket.
(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás