Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

The 1975: ez egy remek album a rövid hétvégére

The 1975: ez egy remek album a rövid hétvégére

Zene, Film & Kultúra

The 1975: ez egy remek album a rövid hétvégére

Zene, Film & Kultúra

Promotions - 2018.12.01. 12:35
A négyesfogat 2002-ben alakult Manchesterben és azóta két albummal állították maguk mellé a közönséget. Az ”A Brief Inquiry into Online Relationships” című anyaguk a harmadik sorban. A banda a kezdetektől fogva együtt van, nem volt nálunk tagcsere semmilyen fronton: a felállás Matty Healy (ének), Adam Hann (gitár), Ross MacDonald (basszusgitár), George Daniel (dob) és Eddy Pugh (ütős hangszerek). Így fognak majd hozzánk is érkezni a színpadra.

Az A Brief Inqiury Into Online Relationships egy személyes válogatáslemez hangulatát idézi. A jazz, a soulquarian R&B és a klasszikus rock behatásai alapozzák meg a hangulatot Matty Healy frontember szövegeihez, melyek a reménytelen szerelemtől a függőségen át, a világpolitika helyzetéig érintenek mindent.

Konkrétumok ritkán körvonalazódnak: Healy inkább impressziókat kíván átadni és kérdéseket feltenni, emiatt gyakran hasonlítják Alex Turnerhez vagy Father John Mistyhez.

Az album egyik felvezető dala, a Love It If We Made It egy nagyon összetett alkotás lett. Utalások vannak benne a menekültválságra, a nemrég elhunyt Lil Peepre, a Black Lives Matter aktivizmusra, Trump zaklatási botrányára és Kanyéval való kapcsolatára és amit egyből kiszúr az ember, Healy legutóbbi heroinfüggőségére.

Az album a social media-korszak popzenéjének lehetetlen eszmeképeként tündököl a The 1975 történetében. Az albumba ide kattintva tudjuk belevetni magunkat! Remek kompenzálása lesz ez ennek a rövid hétvégének.

(Torony)