Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az Északi fény és a Huawei zseniális kampányötlete

Az Északi fény és a Huawei zseniális kampányötlete

Zene, Film & Kultúra

Az Északi fény és a Huawei zseniális kampányötlete

Zene, Film & Kultúra

Promotions 10:29
A Huawei a Mte 20 Pro telefonjához kapcsolódó kampánya keretében igen zseniálisat húzott: mesterséges intelligencia segítségével szimfonikus zeneművé alakították a világ egyik legszebb természeti jelenségét, az Északi fényt – szúrta ki a hírt a Fidelio.

Mint a portál jelzi, az alkotócsapat arra kereste a választ, hogy hogyan tanítható meg a mesterséges intelligencia (MI) képek olvasására és hangok előállítására. A fény fő jellemzői alapján a mesterséges intelligencia zenei elemekké alakította azokat, a transzformált dallamokból született meg a Sound of Light szimfónia, amelyet Mark Sayfritz zeneszerző komponált zeneművé.

Az elismert zeneszerző, Mark Sayfritz elmondta, hogy az Északi fény felvételének MI-rendszerbe táplálásával kielemezhetővé válnak a színek, a méretek, a formák, valamint a sebesség is. A látottak alapján a rendszer különböző variációkat állít elő a dallamokból, így például, ha a MI egy különösen drámai fényjelenséget észlel, úgy tudja alakítani a hangokat, hogy azok a darabban visszaadják a jelenség intenzitását.

Az előadás a Musikvereinban hangzott el, a karmester a brit James Shearman volt, aki a Synchron Stage Orchestrát vezényelte. A teljes zenemű alább hallgatható meg, érdemes:

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria