promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre itt van a The Chemical Brothers legújabb klipje
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Még nagyon friss szerkesztő voltam itt, amikor kezembe került a The Chemical Brothers legutóbbi albuma, a Born in the Echoes, és nehéz is volt visszamenni fejben, hogy én bizony írtam róla. A srácok eddig ezekről dobálgatták ki a videókat, de most megérkezett a friss dal, a Free Yourself!

Ezt a rajongók közben már tesztelhették, mivel Tom Rowlands és Ed Simons duója közétette Spotifyon, azonban annyival másabb videóval az egész dal! Pont egy jó barátommal beszélgettünk a film és zene kapcsolatáról nem olyan rég, és ennél is rájöttem, hogy a klip felerősíti a zenét, és sokkal jobban kedvelem így, mint csak magában. Ehhez az is sokat hozzátesz, hogy a „kémikus tesók” zenéikhez nem szoktak rossz klipeket csinálni, úgyhogy amikor megláttam, én is csak annyit mondtam: „Végre!”

A videóban éppen megérkezik a biztonsági őr váltás a RoboForce nevezetű üzemhez, ami előtt már emberek tüntetnek, természetesen a robotok ellen. Az emberünk unalmasan halad a kis megfigyelőszobájába, mivel úgy gondolja, ebben a napban is az volt a legnehezebb, hogy túl kellett jutnia a demonstrálókon. Azonban ez nem így lesz, mivel a humanoidok kikelnek a dobozból, és egy féktelen partyba kezdenek.

Dom & Nic, a videó rendezői azt akarták megragadni, hogy a robotok afféle elnyomott munkaerők, akiknek fel kell hagyniuk a zenével és a szórakozással. A humanoidak nem is az emberek ellen akarnak fellázadni, csak ki akarják adni magukból a stresszes elektromosságot, és ettől talán csak még jobban hasonlítanak egy kicsit ránk.

A videóban van feszültség, mert az emberben mindig megvan a rettegés, amikor robotokat lát, akik nem a rendeltetésük szerint működnek, de ezt kompenzálja a fekete humor. Nekem az a kedvenc robotom, aki a szomorú és boldog arcjátékkal van elfoglalva egész idő alatt, de a klip tele van jobbnál jobb ötletekkel. A léggitározós meg hasonlít rám, pont így bulizok, de inkább ezt a témát hanyagoljuk.

Aki rettegne, hogy a biztonsági őrünk esetleg lincselést kap a végén, az csak hallgassa a hangokat, vagy tekerjen 6:15-höz, mert a közreműködők felsorolása után bizony van még egy poén.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás