promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jó hír a metál rajongóknak: először érkezik hozzánk a Disturbed
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
David Draiman és csapata nem pihent mostanság anyagok terén: 2015-ben adták ki Immortalized című lemezüket, idén októberben pedig egy új albummal „Evolution” örvendeztették meg a rajongóikat, amivel természetesen turnézni is fognak. Ellőtte azonban nézzük meg kik is ők, mivel még friss fellépők nálunk, lehet sokan nem találkoztak még a zenekar nevével.

A Disturbed két évtizede Chicagoban kedzte meg a zenélést, és azóta már túl vannak néhány tagcserén is. A legelső szárnypróbálgatásoktól kezdve figyelem övezte őket, így nem csoda, hogy 2000-ben megjelent első lemezük (The Sickness) azonnal a Billboard 200-as listájának 20. helyén landolt. Innen pedig nem volt megállás: az albumból csak az Egyesült Államokban négymillió példány fogyott, illetve a következő évben csatlakoztak Marilyn Manson európai turnéjához is, ami bizony nagy marketing értéknek számított.

Szóval a csapat tényleg hihetetlen gyorsasággal nyerte meg magának a metálszínteret. Két évvel később jelent meg második albumuk, a Believe, ami viszont már rögtön az albumeladási lista élén nyitott. Innentől azt mondhatjuk, hogy ez szinte hagyomány, hiszen hét sorlemezükből öt ért el első helyezést rögtön megjelenése után.

2009-ben megkapták első Grammy-jelölésüket is, így tulajdonképpen mind a közönségtől, mind a szakmától olyan elismeréseket söpörtek be, amit csak nagyon kevesen. 2011 októberében amerikai turnéjuk végeztével aztán úgy döntöttek, szünetet tartanak. Ez idő alatt sem maradtak természetesen távol a zenétől, inkább csak ki-ki a maga egyéb projektjeire koncentrált.

Aztán 2015-ben négy év hallgatás után megérkezett az Immortalized című anyaguk, ami után olyan zenekarokkal indultak turnézni, mint az Avenged Sevenfold, az In Flames vagy a Chevelle.

A mostani lemezük az Evolution nagyon friss és ropogós, mivel idén októberben jelent meg. Ha rákaptunk a zenekar ízére, akkor bizony ezt nagyon nem szabad kihagyni. Szerencsések vagyunk, hogy a turné állomások között lehetünk, mivel a frontember Draiman megjegyezte, hogy sokkal kevesebb állomást terveznek, mint anno, azokon viszont nagyon oda akarják tenni magukat.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás