promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar játékos a német bajnokság „csendes" sztárjai között
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Vannak, akik minden dicsőséget beszebelnek – ők főleg a gólszerzők –, míg mások, csöndben, de legalább ugyanolyan sikeresen teszik a dolgukat, mint, akik a rivaldafényben fürdenek – írja felvezetésében a bundesliga.com. A német első osztály hivatalos oldala arról készített egy ötös listát, kik azok a játékosok, akik a „radar alatt” tevékenykedve segítik csapatuk hatékony szereplését.

A sorban megtalálható egy magyar játékos is, méghozzá a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter. Mint írják, a lipcsei együttes egymás után három, 3-0-s mérkőzést játszott, s míg Timo Werner és Yussuf Poulsen a frontvonalban, gólokkal segíti csapatát, addig a defenzív csapatrész is érdemel egy-két szót. Főképp azért, mert öt mérkőzés óta nem kapott gólt a csapat, amelyhez nagyban hozzájárult Gulácsi Péter teljesítménye.

A magyar kapus ebben a szezonban hatszor fejezett be mérkőzést kapott gól nélkül, ami rekord, ráadásul az RB Leipzig 11 forduló elteltével a legkevesebb gólt kapta, mindössze kilencet.
Klasszis hálóőrrel rendelkezünk, aki mindig ott van, amikor szükség van rá
– jellemezte Gulácsit csapattársa, Yussuf Poulsen.

Az ötös listán szerepel még: Alfred Finnbogason (Augsburg), Maximilian Eggestein (Werder Bremen), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach) és Thomas Delany (Borussia Dortmund).
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás