Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Már tesztelhetjük az AŽUR első albumát

Már tesztelhetjük az AŽUR első albumát

Zene, Film & Kultúra

Már tesztelhetjük az AŽUR első albumát

Zene, Film & Kultúra

Promotions 14:14
A műfaj szerelmesei imádni fogják, és valamilyen szinten az AŽUR-nak még meg kell találnia a saját közönségét. Figyelgettem az elmúlt daloknál a közönség reakciót, ami többségében véve pozitív – hála az égnek. Van, aki nem érti, van, aki nem akarja érteni őket, de a zenekarban meglapult egy jó nagy adag spiritusz, annyit meg kell hagyni. Számomra a hangzás jár még kicsit gyerekcipőben, de erre mindig gyógyír az összeszokás, na meg az évek.

Az albumra kerülő dalok a szerelem, a család és a barátok közötti viszonyra építenek, szóval a mély szövegek abszolút közel tudnak kerülni mindenkihez. Az együttes énekese, Baka Rebeka azt mondta, a zenekar az anyag születésével nőtt és formálódott eggyé.

„Ez az első közös gyerekünk és próbálunk jó szülei lenni, de ez a lemez arra is jó volt, hogy magunknak belőhessük azt a hangzásvilágot, amik igazán mi vagyunk. Remény és reménytelenség, szeretet- és viszonzatlan szerelem, nevetséges helyzetek elfogadása, ezeket az érzéseket járják körbe a dalok. Számomra a lemez elkészítésének a folyamata egy belső lelki fejlődéssel járt. Újabb rétegeit fedeztem fel a daloknak zeneileg és szövegileg is, illetve komoly feladat volt ez személyiségfejlődés szempontjából is."

A lemez előfutáraként múlt héten jelent meg Látomás című daluk, amiről mi is írtunk, ezen kívül pedig további négy munkájukhoz készítettek videóklipet, amiket ide kattintva tudtok tesztelni. Ezekből már le kell jönnie, hogy tetszeni fog-e nektek a lemez, valamint amit az AŽUR képvisel, vagy sem.

A megjelent anyagról a zenekar billentyűse, Bakos Zita is mondott pár szót: „Szeretünk úgy dolgozni, hogy a dalok zenei elemei önmagukban is kifejezzék a szöveg üzenetét és így rá tudjanak erősíteni arra. Miközben készült a lemez nagyon sokszor hallgattuk a dalokat és el-el mosolyodtam mindig, amikor újra felismertem egy-egy ilyen játékosságot a gitárnál, a billentyű témáknál, vagy akár a ritmusszekció együtt mozgásánál.”

A zenekar lemezbemutató nagykoncertje november 15-én lesz a Dürer Kertben. A lemezt addig ide kattintva tudjátok meghallgatni. Jó elmélyülést!

(Torony)