Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

45 éves az őrült argentin, aki Guiness-rekordot tart

45 éves az őrült argentin, aki Guiness-rekordot tart

Zene, Film & Kultúra

45 éves az őrült argentin, aki Guiness-rekordot tart

Zene, Film & Kultúra

Promotions 15:16
Tagadhatatlan, hogy a dél-amerikai labdarúgás közegéből mindig fel-felbukkannak zseniális, különleges, olykor pedig különc egyének. Olyanok, akik, ha nem is feltétlen tudásukkal, de karakterükkel, megjelenésükkel színesítik az amúgy sem színtelen-szagtalan futball világát. A különc és valójában tudását nemzetközi szinten soha meg nem mutató kategóriába tartozik az a Martin Palermo, aki ezen a napon ünnepli 45. születésnapját.

Az El Loco, azaz az Őrült becenévre hallgató támadó pályafutása során összesen 529 mérkőzésen lépett pályára, s ezek alkalmával 249 gólt rúgott. Pályafutása nagyobb részét a Boca Juniors csapatánál töltötte – ahonnan minden idők legtöbb gólt szerző játékosaként vonult vissza. De megfordult Európában is, a Villareal, az Alavés, illetve a Real Betis csapatában. Ja, igen és tart egy Guiness-rekordot. Egymaga ugyanis három büntetőt hagyott ki az 1999-es Copa America mérkőzésen, Kolumbia ellen – ezt se előtte, se azóta nem tudta megismételni vagy túlszárnyalni senki.


Martin Palermo nevéhez a rekordon kívül több mókás jelenet is fűződik, az argentin bajnokságban szerzett kétszázadik gólja például ilyen volt:

A támadó jelenleg az Union Espanola vezetőedzője.