promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Ferencváros magabiztosan nyerte az örökrangadót
Borítókép:  MTI/Kovács Tamás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ha Ferencváros–MTK, akkor örökrangadó. A két együttes a 214. bajnoki mérkőzését játszotta egymás ellen, s az előzetes várakozások Fradi sikert ígértek. Nemcsak azért, mert a hazai együttes a bajnokság listavezetője, hanem azért, mert huszonhat, a Groupama Arénában lejátszott bajnoki mérkőzés óta veretlen Rebrov együttese.

A két csapat legutóbb az Új Hidegkuti Nándor stadionban játszott egymással, akkor a Ferencváros 4-1-re nyert. S ezúttal is megszerezte a három pontot. Érdekesség azonban, hogy akkor Thomas Doll teljesen más felfogásban vezette győzelemre együttesét – az egyéni kvalitások döntöttek. 

A mostani esetben egy tudatosabb Fradi lépett pályára, amely átadta a kezdeményezést az MTK-nak, stabilian védekezett, majd, amint lehetett, főképp a széleken vagy mélységi beindulások után próbált eljutni az MTK kapuja elé. A vezető találatot utóbbi játékelem eredményezte az első félidő közepén Bőle Lukács révén.

Majd a játékrész vége felé Sigér Dávid szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, majd lőtt szép gólt.

A második félidőben többet birtokolta a Ferencváros a labdát, és többségében csírájában elfojtva az MTK akcióit – kontrollálta a találkozót. A teljes képhez hozzátartozik: Feckzó Tamás klasszikus szélső védő hiányában küldte pályára csapatát, illetve a kék-fehérek alacsony hatékonysággal tevékenykedtek a támadózónában.

És egy apróság: a Ferencváros már a huszonötödik hazai találkozóján volt eredményes.

A vége tehát 2-0-s hazai győzelem.

A forduló további eredményei:
Újpest–Haladás 2-0
Puskás Akadémia–DVTK 2-1
Kisvárda–Budapest Honvéd 0-3
Mezőköves–DVSC 2-2
Paks–MOL Vidi FC 0-4
Tabella20181103
A 6. fordulóból a MOL Vidi FC-Újpest FC mérkőzést a székesfehérváriak Bajnokok Ligája-selejtezői miatt november 21-re halasztották.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás