promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már címe is van a Trónok harca előzménysorozatának
Borítókép:  Forrás:adnews.com.br
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy Naomi Watts lesz az első előzménysorozat főszereplője, és azóta folyamatosan érkeznek az újabb hírek a készítőktől. Megvan az első férfi főszereplő is, Josh Whitehouse, akit esetleg a Poldark című sorozatból ismerhetünk, de tény, hogy a 28 éves Burberry modell mindenképpen friss húsnak számít a filmes világban. Mostanra az is hivatalos megerősítést nyert, hogy a széria a Hosszú Éjszaka (The Long Night) címet viseli majd.

Josh Whitehouse

George R. R. Martin saját blogján már korábban beszámolt arról, hogy a spinoff valamikor 5-10 ezer évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik és ennek megfelelően a jelenlegi szereplők közül, senkivel nem fogunk találkozni benne. Ugyanakkor a hardcore rajongói oldalakon tudni vélik, hogy az Éjkirály és az Erdő Gyermekei biztosan feltűnnek majd és ezekben a részekben derülhet ki, hogy kik is ők valójában.

Mi is az a Hosszú Éjszaka?

Kezdetben Westerost olyan mesebeli lények lakták, mint az óriások vagy az Erdő Gyermekei, később pedig az Elsők is megérkeztek Essosról. Ők voltak az első emberek, akikkel csaknem 2000 évig tartó háborúba keveredtek az Erdő Gyermekei. A háborúskodás végén kötötték meg az Egyezséget és ezzel kezdetét vette a Hősök Kora, amikor is megalakultak az első nagy dinasztiák, pl. a Stark vagy a Lannister ház. Ebben a korszakban az embereknek és az Erdő Gyermekeinek egyszer össze is kellett fogniuk. Ez volt a Hosszú Éjszaka, melynek során több nemzedéknyi tél köszöntött Westeros kontinensére és a Mások (a sorozatban White Walkers, a könyvben Others) seregei megkezdték menetelésüket. Miután sikerült legyőzni őket, az emberek megépítették a Falat és létrehozták az Éjjeli Őrséget.

Game of Thrones S06E05.3

Nagyvonalakban ennyit tudunk a Hosszú Éjszakáról, de ha komolyan vesszük a másik forgatókönyvíró és showrunner Jane Goldman nyilatkozatát, akkor bizony az is lehet, hogy a képernyőn minden másképp alakul.
A sorozat a Hősök Korának arany évszázadaitól a legsötétebb órákig kísér majd minket és csak egy dolog biztos: Westeros történelmének szörnyű titkaitól kezdve, a Mások valódi eredetén át, a Stark legendákig…. ez bizony nem az a sztori, amit ismerni vélünk.

(MM)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás