promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez igen, Dárdaiék pontot csentek a száguldó Dortmundtól
Borítókép:  DW
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Bundesliga 9. fordulójában az első helyezett Borussia Dortmundhoz látogatott. A magyar szakember a mérkőzés előtt viccesen megjegyezte, hogy nem látta élőben a Dortmund 4-0-s sikerét az Atletico Madrid ellen, mert feleségével moziban tartózkodott, ahol egyébként éppen azt a filmet vetítették, hogyan lehet legyőzni a sárga-feketéket.

Komolyabbra fordítva a szót, a magyar válogatott korábbi trénere jelezte: határozott elképzelése van arra vonatkozóan, hogy szerezzen pontot, pontokat. Az az elképzelés kicsit merész volt, ki kellett ugyanis csapatának mozdulnia komfortzónájából, de végül sikerrel járt. Íme:

A Hertha BSC-nek a három védős rendszerével, de főleg a két szélen, sokat futó bekkjeivel az volt a célja, hogy a magasan fellépő ellenfél védelme mögé minél gyorsabban bebúljon, továbbá túltöltse a széleket, ezáltal létszámfölényes helyzetet, ebből adódóan pedig további lehetőséget (beadásokat, kombinációkat) alakítson ki.

Dárdai együttese már a Dortmund térfelén megpróbálta megakadályozni a hazai labdakihozatalt, ezáltal kényszerítve ellenfelét a hosszú labdákra. A bökkenő ebben az esetben az volt, hogy az úgynevezett második (lecsorgó, lefejelt) labdák többségét a hazaiak szerezték meg, így többször, könnyedén jutottak el a Hertha kapujáig. Több alkalommal előfordult, hogy egy, a centrumban vesztett párharc után 30 méteres üres terület tátongott a berliniek mögött. 

A második félidőre se változtatott sokat a Hertha, igyekezett – amikor a játékszituáció úgy adódott – egyből, labdavesztés után visszatámadni. Majd a Dortmund 2-1-s vezetésnél is erőltette az ellenfél térfelén történő labdaszerzést, hogy aztán labdát lopva első szándékból érkezzen a rendezetlen védelemre. Egy ilyen szituáció után jött is az egyenlítés a hajrában.

A Hertha BSC végül, ha jó adag szerencsével is, egy pontot elcsent a száguldó Dortmund otthonából.

A forduló eddigi eredményei:
Borussia Dortmund–Hertha BSC 2–2
Mainz–Bayern München 1–2
Hannover–Augsburg 1–2
Düsseldorf–Wolfsburg 0–3
Freiburg–Mönchengladblach 3–1

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás