Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fantasztikus új dalt és abszurd videót dobott be a Mörk

Fantasztikus új dalt és abszurd videót dobott be a Mörk

Zene, Film & Kultúra

Fantasztikus új dalt és abszurd videót dobott be a Mörk

Zene, Film & Kultúra

Promotions 16:02
A négyesfogat zenéje akkor éget bele a dobhártyámba, amikor meghallgattam az Urban Monsters című dalukat körülbelül ötször egymás után. Később volt szerencsém egy koncertjükre is eljutni, és azt kellett mondanom, hogy nagyon tudnak a srácok, és szép jövő áll előttük. Nos, ezt az új dalukkal ismét bebizonyítják, hogy egyáltalán nem gondoltam rosszul.

A csapat október 31-én jelenteti meg új anyagát, a The Death of Mörk című EP-t, amely öt teljesen friss dalt tartalmaz, melyek tőlük szokatlan módon kissé komorabb hangvételűek. Ezt az anyagot egy áprilisban megjelenő második EP ellensúlyozza, The Resurrection of Mōrk címmel, ami már inkább fesztelen érzelmi töltetű lesz. Ez a két ellenpólus áll majd össze egy nagylemezzé 2019 tavaszán.

Az első fejezetből a Doubt című dal máris bemutatkozik egy abszurd videóklippel, melyben Tenki Réka és Keresztes Tamás vállalta a főszerepet, Pajor Kristóf rendezésében.

Keresztes megkeseredett figurája már a kisfilm elején apró tököt talál a hajában, Tenki szemeiből elfojtott érzelmeket olvashatunk ki, a pár közti feszültséget pedig szinte tapintani lehet. Abszurd feliratok teszik érhetővé a köztük lévő párbeszédet, később pedig még egy gépfegyver is reflektorfénybe kerül.
Szeretném kerülni a mai főáramú klipek közhelyes formanyelvét. Új utat szeretnék törni, ami semmiképpen sem szájbarágós, kicsit inkoherens és egyben elgondolkodtató is. Nem kell mindent megmagyarázni, ez egy videóklip
– mondja Pajor.

Ahogy Szabó Dániel Ferenc, a Mörk dobosa fogalmaz:
Kicsit meg kell nyílni ehhez a kliphez, és nyugodtan beszívni az abszurd gőzt.
A zenekar teljesen be van, és be is lesz táblázva: nemrég tértek vissza New York-ból a Mondo fesztiválról, október 13-án a Madách Színházban mutatták be a The Death of Mörköt, novemberben pedig elindulnak német turnéjukra, hogy oda is elvigyék az EP-t.

Persze a hazai klubok sem maradnak ki a sorból, mivel télen országos turnéra indulnak a srácok.

(Torony)