promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra itt van a gyerekek egyik kedvenc programja: az Országos Rajzfilmünnep!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A KEDD Animációs Stúdió már 6. alkalommal hozza el mindenkinek a rajzfilm hétvégét. Budapest mellett olyan nagyvárosok csatlakoztak a rendezvényhez, mint Debrecen, Nyíregyháza, Eger, Miskolc, Szeged, Szolnok, Szombathely vagy Zalaegerszeg. Azonban rengeteg kisebb település is felfedezte magának a rajzfilmünnepet, összesen 92 van most benne az idei kezdeményezésben. A hivatalos honlapon találunk egy nagyon jó programkeresőt, és itt körülnézhetünk, hogy a mi városunk csatlakozott-e, és ha igen, akkor mi lesz a pontos program.

Az animációs stúdió mindenkinek adott egy nagy listát, ez 41 egészestés filmet, 23 válogatást és 12 teljes sorozatot, összesen több mint 130 animációs alkotást tartalmazott. Ezekből a helyszínek szervezői választották ki a nekik tetszőket.

A kockásfülű nyúl évadaiból összesen 39 vetítést tartanak, a Mesék Mátyás királyról című mesesorozatból huszonötöt, a Vukból tízet, de számos helyszín kérte a Frakkot, a Mézga családot vagy a Dr. Bubót.

A szervezők változatos műsort állítottak össze a filmkínálatból, amelyben a gyerekek mellett, az idősebb korosztály is megtalálhatja a kedvencét. Több helyszínen is látható lesz Jankovics Marcelltől Az ember tragédiája vagy az Oscar-díjas Michaël Dudok de Wit által rendezett, de nagyrészt a kecskeméti stúdióban animált A vörös teknős is.

A modern animációból is kapunk, ugyanis lesznek olyan helyszínek, ahol látható majd A kis kedvencek titkos élete, a Minyonok, vagy éppen a Kubó és a varázshúrok.

Van még egy kezdeményezés, amihez megéri csatlakozni, ha van 14 év alatti gyerekünk. Neki meg kell alkotnia a saját mesefiguráját, azt lerajzolni, majd elküldeni november 7-ig a KEDD stúdió e-mail címére. A nyertesek értékes filmes ajándékokkal gazdagodnak majd.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás