promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha nem találod ki, hogy mi volt a Spice Girls eredeti neve
Borítókép:  Forrás: rojakdaily.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kíváncsi vagy, hogyan születettek meg kedvenc zenekaraid nevei? Összeállításunkban öt népszerű együttes névválasztásáról elmélkedünk.

1. Spice Girls
Ha megkérdeznék, hogy melyik volt a '90-es évek leghíresebb lányzenekara, biztosan egyértelmű választ adnánk mindannyian: a Spice Girls. Azt viszont kevesen tudják, hogy a Wannabe-vel debütáló bandának eredetileg volt egy Michelle nevű tagja, (Smart Spice, azaz Okos „Spice”) a nevük pedig Touch (Érintés) volt majdnem két éven át. A névváltoztatásról a lányok maguk döntöttek, amikor 1995-ben otthagyták az őket felfedező menedzsmentet, és a beteg édesanyja ápolása miatt kiszálló Michelle helyett bevették köreikbe Emma Buntont, azaz Baby Spice-t.

2. Radiohead
A Radiohead megalakulásakor a banda tagjai még középiskolások voltak, így csak tanítás után, péntek délutánonként tudtak próbálni. Ez inspirálta a zenekar eredeti nevét, az On a Friday-t (Pénteken). Ezt akkor változtatták meg, amikor szerződést írtak alá az EMI Records-szal, persze pénteken, akik finoman cáloztak arra, hogy ezzel a névvel nem igazán lehet befutni.

Mivel a fiúk imádták a Talking Heads-t, a zenekar egyik slágere után Radiohead-re keresztelték át magukat.

3. Queen
Még belegondolni is szörnyű, hogy ezt a nagyszerű együttest, aminek olyan slágereket köszönhetünk, mint a We will rock you, a Somebody to love vagy a Bohemian rapsody, valaha Smile-nak (Mosoly) hívták. Milyen lett volna, ha '86-ban a Smile játssza el Budapesten a Tavaszi szelet 60 ezer tomboló magyar előtt? Biztosan akkor is tökéletes koncertet adtak volna, de a Smile-nál nagyobb közhelyet nem igazán tudtunk volna nekik elképzelni.

Szerencsére ezt Freddie Mercury is így gondolta és a csatlakozásakor egyből javasolta a névváltoztatást. Egy interjúban egyszer elárulta, hogy a név mögött álló koncepció diadalmas és fenséges volt, mint a királynő, ezért választotta a Queen-t.

4. Limp Bizkit
A 2000-es évek népszerű zenekarát sokan a nu metál stílus megteremtőinek tartják. 35 millió eladott lemezzel büszkélkedhetnek és egy névvel, ami annyit tesz, mint „löttyedt süti” vagy ha az amerikai szlengben ismert jelentésére gondolunk, akkor inkább „löttyedt fütyi”. Persze ők sem rendelkeztek mindig ilyen „kreatív és ötletes” megnevezéssel, eredetileg ugyanis Bloodfart-nak, azaz „Véres fingnak” hívták őket. Saját elmondásuk szerint csupán azért, mert igen csekély esélyt láttak arra, hogy egyszer híresek lesznek, a helyi klubokban pedig teljesen jól csengett ez utóbbi is. Mindent értünk, fiúk.

5. Green Day
Billie Joe Armstrong 14 éves volt, amikor megalapította a zenekart „Sweet Children” („Édes gyerekek”) néven. Nem sokkal később gondjuk támadt a névválasztás kapcsán, egy kaiforniai ruhamárkával, a Sweet Babyvel a hasonlóság miatt. Ekkor változatták Green Day-re, vagyis „Zöld napra” a nevüket, ami azokra a napokra utal, amikor semmi mást nem csinálsz, csak füvet szívsz.

Mivel tudjátok még kiegészíteni?

(MM)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás