Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Milyen jó is volt 1999, igaz?

Milyen jó is volt 1999, igaz?

Zene, Film & Kultúra

Milyen jó is volt 1999, igaz?

Zene, Film & Kultúra

Promotions 17:36
A régen minden jobb volt mondásnak nem igen szoktam igazat adni, de azt még én is elismerem, hogy van, ami jobb volt. Lehet az emberből előjön, hogy nem vagyok én még olyan idős, hogy nosztalgiázzak, de visszaemlékezni klassz dolgokra mindig mosolyt tud csalni az ember arcára.

A mai világban mindent meg kell ragadni a boldogsághoz, és ebben bizony van boldogság faktor. Mostanság amúgy is divatos, hogy régi hangzásokat veszünk elő a zenében, old school megoldásokat a filmekben, szóval a retro dolgok újra fénykorukat élik.

Spice Girls, Eminem, Backstreet Boys, Titanic, Mátrix, NOKIA 3310-es, Sims, és ez még nem minden. Az alig 26 éves Charli XCX az év egyik legjobb videóklipjét készítette el „1999” című számához.

A dalban Troye Sivannal dolgoztak össze, a páros pedig nem csak a videóban, de a szövegben is tiszteleg a '90-es évek legnagyobb slágerei előtt. A dalban többször is utalnak Britney Spears "Hit Me Baby, One More Time"-jára, de feltűnik Michael Jackson, a The Notorius B.I.G. és Eminem „Slim Shady”-je is.

A klipben egyébként nem csak a zenetörténet legnagyobb pillanatait, hanem a filmes klasszikusokat is megtestesítik, így a többi közt a Mátrix és a Titanic ikonikus pillanatait is újraélhetjük.

(Torony)