promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Majka édesanyja akkor halt meg, amikor a rapper és Curtis közös Budapest Parkos köncertjükre készülődtek. Majka ezt a dolgot nem verte nagy dobra, csak egy Facebook-posztban említette meg az elvesztése miatt érzett fájdalmat:
Nem beszéltem erről soha sehol, de sajnos a drága édesanyám elköszönt tőlünk. Neki ez megváltás volt, azok után, amit az elmúlt években átélt. Az elmúlt 19 évben kemoterápiás kezelésekre járt, öt évig volt tünetmentes.
Majka korábban is csak szűkszavúan beszélt édesanyja betegségéről. Természetesen mindent megtett, hogy meggyógyuljon, vagy legalább is javuljon Ibolya állapota, aki közel 20 évig harcolt a rákkal, számos kezelésen is részt vett, amely aztán legyőzte őt.

A rapper a Blikknek arról mesélt, hogy a 100 tagú cigányzenekarral közös koncertjének a teljes bevételét a Hospice alapítványnak fogja felajánlani, akiket korábban is támogatott, mert édesanyjáért, a betegség idején is sokat tettek:
Évek óta nagyon jó kapcsolatom van a hospice-esekkel. Régóta támogatom őket, kiállok az ügyeik mellett. A családi múltamból fakadóan ez természetes, hiszen az édesanyám volt náluk a halála előtt. Ezzel is szeretnék az emléke előtt tisztelegni.
A mostani koncert, a kezdetektől fogva a jótékonyság jegyében zajlik:
A 100 tagúval közös projekt eredetileg úgy indult, hogy – az emlékezés és a jótékonyság mellett – valami különlegeset szerettünk volna, az unalomig ismert akusztikus és szimfonikus előadásoktól eltérőt. Így jött képbe a 100 tagú cigányzenekar. Azt beszéltük meg, hogy megnézzük az első meghirdetett eseményeknél mennyire lelkesek az emberek, aztán láttuk, hogy nem egy, nem kettő koncert lesz ebből. Eredetileg egyébként a Müpában terveztük a koncerteket, mivel a Hospice rendezvényei is ott szoktak lenni, de ez nem jött össze, ezért átvittük a Budapest Kongresszusi Központba. Tulajdonképpen jól jött ki a dolog, mivel többen férnek el, összesen 2000 néző.
A lap ki is számolta, hogy hozzávetőlegesen öt-nyolc millió forintnyi összeg juthat az alapítványnak az előadás bevételéből.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás