promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Befutott a Kedvencek temetője előzetese
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
2017 szeptemberében járunk, amikor az „Az” felborított mindent, és visszatért végre ahhoz a stílushoz, amitől a horror anno tényleg horror volt. A gyilkos bohóc mindenkit megfogott, és a 35 millió dollárból készült film 700 milliót kaszált világszinten.

Én a régi változatot is láttam, de az új valóban briliáns. Olyan érzésem volt végig, mintha a Stranger Thingset néztem volna filmen. Az új horrorok többségén általában csak röhögök, de ez tele volt izgalommal és feszültséggel, tényleg csillagos ötös. A második felvonása is valószínűleg rengeteget fog hozni a konyhára, de az már egészen biztosan nem lesz ilyen jó.

Most lehet mondani, hogy mi a bánatnak kell az 1989-es Kedvencek temetője klasszikusából új filmet készíteni? Azért, mert most ez a divat, és ha már nincs új ötlet, akkor elkezdik előszedni a horror nagymesterének régi történeteit.

Az új forgatókönyvet David Kajganich és Jeff Buhler írta, míg a remake rendezésért Kevin Kolsch és Dennis Widmyer felelt. Azt meg kell említenem, hogy a '89-es változat forgatókönyvét maga Stephen King írta. Meg is értem, hogy a mester a legeredetibb és legfélelmetesebb ötletét nem akarta kiengedni a kezei közül.

Mit éreztem, amikor megnéztem a feldolgozás előzetesét? Azt, hogy ez a film valamiért nem fogja tudni hozni az elvárt szintet. Ne legyen igazam, de az ilyenekben jók szoktak lenni a megérzéseim. Bár az is igaz, hogy nem sikerült túl jól összevágni a dolgot.

Aki még nem ismerné, annak röviden ismertetem a sztorit: a Maine állambeli Ludlow-ban járunk, ahol a Creed család birtokba veszi új otthonát, ami mellett imádnak kamionok száguldozni. A közelben van az Állattemető, ahova a környékbeliek a kis kedvenceiket temetik el. Mögötte viszont ott van egy ősi indián temetkezési hely is, ahová ha eltemetnek valakit, az visszatér az élők sorába. A családfő először csak a macskájukat temeti el oda, aki vissza is tér, de már nem olyan állapotában, mint volt. Kiszámíthatatlan és gonosz lesz. A család egy váratlan tragédiában elveszíti a fiúkat, Gage-et. Nos, lehet tippelni hova temetik el.

A film sikeréért olyan színészek felelnek majd, mint  John Lithgow, Jason Clarke, Amy Seimetz, Alyssa Brooke Levine, Jeté Laurence, Hugo Lavoie és Sonia Maria Chirila. A hazai premier 2019 április 4-én lesz.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás