promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legendás amerikai banda visszatér Magyarországra
Borítókép:  vancouversun.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Live Nation Magyarország Facebook-oldalán jelentette be, hogy a legendás amerikai együttes, a TOTO visszatér hazánkba és 2019. június 27-én ad koncertet a Budapest Arénában. 

Az amerikai zenekar 40 Trips Around the Sun című turnéja keretében érkezik jövő nyáron a magyar fővárosba. A már zajló koncertsorozat Európában és Észak-Amerikában telt házzal ment, például az amszterdami Ziggo Dome-ban, a londoni Royal Albert Hallban vagy Nashville-ben a Ryman Auditoriumban – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

A csapat az első lemez után kicsit megzuhanni látszott, visszaesett a népszerűségük, amit csak a negyedik lemezzel tudtak visszatornázni, azzal viszont nagyon. Háromszoros platinalemez lett és hét Grammy-díjat is bezsebelt. Utolsó dalként került fel az albumra az Africa, amit az elején fel sem akartak tenni. Nem tudni miért, egyszerűen rossznak tartották, de az élet mindig a legjobb forgatókönyvíró, és végül ebből lett a leghíresebb számuk.
Ez volt az egyedüli Toto dal, ami a Billboard százas listájának első helyéig tudott kapaszkodni. Popkulturális jelentőségét az is mutatja, hogy a '80-as évekbeli klipet 2013-ban tette ki a YouTube-ra a csapat, ami már majdnem 400 milliós megtekintésnél jár.

Az 1976-ban alakult zenekar először 2000-ben, majd 2006-ban, 2012-ben és 2015-ben játszott Magyarországon.

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás