promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borítókép:  Heroic Hollywood
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Hogy valóban az 5. felvonás lenne az utolsó, azt nem tudni, de az már biztos, hogy Harrison Ford elvállalta a főszerepet, és saját bevallása szerint is ez lesz az utolsó rész, amiben Indie-ként szerepel.

Természetesen sokat nem lehet még tudni a film történetéről, így azt sem, hogy időben közvetlenül a 4. rész, az Indiana Jones és a Kristálykoponya királysága utána játszódik-e majd a történet, vagy szintén ugrunk néhány évet előre az időben, illetve hogy megmarad-e a korábbi szereplőgárda.

Apropó előző rész. A pontosan tíz éve debütáló 4. rész ugyan viszonylag jó bevételt eredményezett, azonban sokakat megosztott az amúgy jól induló, de a film végére – a hagyományoktól erősen elrugaszkodó – harmadik típusú találkozássá váló sztori. Ezzel kapcsolatosan Frank Marshall, az Indiana Jones részek egyik producere annyit elárult, és így talán sokakat megnyugtatott, hogy az új rész visszatér a régi kerékvágásba és ismételten a franchise-ra jellemző, különböző egzotikus országokon, vagy akár egész kontinenseken átívelő kalandok részesei lehetünk majd.

Eredetileg a Kristálykoponya királysága forgatókönyvírója, David Koeppel kezdett el dolgozni az új rész történetén, végül azonban Steven Spielberg, a film rendezője és Frank Marshall egy másik történet megalkotása mellett döntöttek, és Jonathan Kasdan-ra, a Solo: Egy Star Wars-történet írójára esett a választásuk, hogy egy új forgatókönyvet kerekítsen a filmhez.

Többek közt ez az oka annak, hogy a film megjelenésének dátumát 2020-ról 2021 júliusára változtatták.

Amit még biztosra vehetünk, hogy George Lucas, a széria ötletgazdája már nem vesz részt a forgatáson még producerként sem. Ennek ellenére, Frank Marshall elmondása szerint, igyekeznek hűek maradni a Lucas által megformált karakterek stílusjegyeihez.
Készül az Indiana Jones újabb részének forgatókönyve kép2
Szeretem George munkásságát, és imádok vele együtt dolgozni, de a világ változik és olykor továbblépünk. George is ezt tette. Tiszteletben tartjuk az eredeti szándékát, kiváltképp ami Harrison karakterét illeti... Nyilvánvalóan szeretném ha George továbbra is velünk maradt volna és együtt dolgozhatnánk vele. Most nélküle kicsit más lesz, mert az ötletek másfelől érkeznek majd
– nyilatkozta Marshall.

A film egyelőre kezdeti fázisban van, és Kasdan-on van jelenleg a felelősség, hogy egy méltó befejező történetet alkosson a világ leghíresebb régészprofesszora számára.

(Horváth Gábor)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás