Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Világkörüli turnéra indul a Mumford & Sons

Világkörüli turnéra indul a Mumford & Sons

Zene, Film & Kultúra

Világkörüli turnéra indul a Mumford & Sons

Zene, Film & Kultúra

Promotions 19:21
Idén nyáron óriási megtiszteltetésben volt részünk, hisz a folk rock stílus legsikeresebb bandája az európai fesztiválok közül csak a Szigeten adott koncertet. De a zenekar most bejelentett világkörüli turnéjának listáján Budapest sajnos már nem szerepel, így Bécsig kell azoknak utazni majd, aki újra élőben akarja hallani a Mumford & Sons lélekmelengető muzsikáját. 

Marcus Mumford 2007-ben alapította meg együttesét, alig két év múlva első lemezükkel üstökösként robbantak be a nemzetközi zenei életbe, az album az Egyesült Királyságban négyszeres, az Egyesült Államokban kétszeres platinalemez lett.

Második lemezükből, a Babelből pedig már több mint egymillió példányt adtak el. A 2013-as Grammy-díjátadón, a Babel elnyerte az év albuma címet. Ugyanabban az évben megkapták továbbá a Brit Awards legjobb brit banda díját is. 

Harmadik lemezükön, a Wilder Mind hanghordozón már bendzsó nélkül, bőrdzsekiben” játszottak, azaz lefordultak a folkos útról, és irányt váltva átsoroltak az indie-rock pályára.

A fiúk 2009-ben indították útjára a Gentlemen of the Road nevű fesztivált, amit a világot járva olyan városokban rendeznek meg, ahol nagy nevek jellemzően nem lépnek fel. Eddig olyan zenekarokat hívtak meg, mint a Foo Fighters, The Flaming Lips, The Vaccines vagy a The Maccabees.

(son)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria