promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megjelent a Twenty One Pilots legújabb lemeze
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bizony, megjelent a Trench, ami nyers fordításban annyit jelent, hogy „Árok”. A Grammy-díjas alternatív zenekar az Ohio állambeli Columbusból indult el még 2009-ben. Innen ugyebár Tyler Joseph az, aki megmaradt, mint szellemi alkotó, mivel a későbbi tagok már 2011-ben lemorzsolódtak.

Hiába a korábbi albumok, az átütő sikert a 2015-ös Blurryface című kiadványuk hozta meg számukra. Ezután jött még egy robbanás, mivel ők írták a Suicide Squad – Öngyilkos osztag egyik betétdalát „Heathens” címmel, ami már biztosan ott van a legnagyobb klasszikusok között a zenetörténelemben. A dal az Egyesült Államokban az alternatív zenészek közt elsőként juttatta be őket a top tízes listára.

A duót eddig öt Grammy-díjra jelölték, melyből megkapták a Legjobb pop duó előadó címet. Egy biztos, rengeteget tettek azért, hogy a mai modern alternatív zene működjön. Néhol lehet túl pop beállítottságú ennek a közegnek, de ettől függetlenül megkerülhetetlen a duó munkássága.

A srácok nem aprózták el a dolgot, és 14 dalt pakoltak fel az ötödik lemezükre. Felvezetésként a Jumpsuit, a Levitate, a Nico And The Niners és a My Blood című nótákat kaptuk meg tőlük.

A lemezről az alkotópáros elárulta, hogy egy különleges megjelenésen és hangulaton dolgozott, ezért a Trenchen sokkal több lírai részlet hallható majd. Mivel már a mainstream és az underground közegben is megvan a közönségük, így nyugodtan elkezdhetnek kísérletezni.

A srácok egy 61(!) állomásból álló koncertsorozatba is belekezdenek, de erről nem igazán vannak jó híreim. A Twenty One Pilots Budapestet nem látogatja meg, legközelebb Bécs vagy Prága lenne, de mindenhol elfogytak a jegyek.

A közelbe csak Kijevbe mehetünk, ahová január 30-án érkezik a csapat. Bár szerintem ott is rövidesen bejelentik a teltházat. Ha külföldön élünk, akkor ide kattintva tudjuk végignézni, hogy hol láthatjuk őket élőben. A többiekvigasztalódjanak az albummal, aminek már a négy kislemeze is megmutatta, hogy iszonyatosan ütős anyagot kaptunk.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás