promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Aki látta A gépész című filmet, az sosem felejti el Christian Bale-t az álmatlanságtól szenvedő Trevor Reznik szerepében. A csontsovány férfi alakja szinte a retinánkba ég, nem csoda, hogy a film kedvéért a színész csaknem 30 kilót dobott le úgy, hogy addig sem volt különösebben pocakos. Bale ráadásul további 10 kilót is leadott volna, a producerek azonban egészségügyi kockázatok miatt ezt már nem hagyták neki.

Alighogy véget ért a forgatás, kezdődhetett a brutális hízókúra, hiszen a Batman: Kezdődik! főszerepét nem kaphatta volna meg csontkollekcióként. Egy személyi tréner és hatalmas mennyiségű pizza segítségével néhány hónap alatt 45 kilót szedett magára, amit egyből izommá is gyúrtak, Bale ugyanis voltaképpen a konditeremben élt. 

2013-ban újra nagy átalakulásra volt szükség: az Amerikai botrány kedvéért 20 kilót hízott, csinos pocakot és tokát növesztett, amit aztán ismét gyorsan ledobott a következő szerepeiért. Ezúttal azonban megint durván átváltozott, ha nem tudnánk, hogy kit látni a Vice című film előzetesében, meg nem mondanánk, hogy Bale játssza a korábbi amerikai alelnököt, Dick Cheney-t.

Az Amerikai botrány és A nagy dobás Oscar-díjas alkotója, Adam McKay filmje George W. Bush meglehetősen ellentmondásos megítélésű alelnökét mutatja be közelről. Cheney a Fehér Ház legsötétebb figurájaként jelent meg sokak elbeszélésében, az alelnök talán a fogolykínzásokról tett nyilatkozatáról ismert széles körben. A terrorizmus elleni küzdelem jegyében a CIA gykorta kínozta a foglyait, hogy információt szedjen ki belőlük. A brutális vallatási módszereket az alelnök hasznosnak nevezte, hiszen a vízbefojtás imitálása, az élve eltemetés és a folyamatos megalázásnak köszönhetően sok titokra derült fény.

Az alelnökként is teljes hatalomra vágyó, és a sokak szerint minden komoly feladatra alkalmatlan Bush elnök helyett a valódi döntéseket hozó Cheney-t eljátszó Bale-nek a legtöbben már most odaítélnék az Oscar-díjat. Nem véletlen, hogy a filmet az arany szobrocska utáni hajsza finisében, decemberben mutatják be. A Vice-ban Christian Bale mellett Amy Adams, Sam Rockwell és Steve Carell tűnik fel. 

A Vice világpremierje december 25-én lesz.
(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás