promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gal Gadot gyilkos szerelmi háromszög áldozata lesz
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Tavaly ősszel mutatták be a Gyilkosság az Orient expresszen című Agatha Christie-regény legújabb feldolgozását Kenneth Branagh rendezésében. Bár a film, és legfőképp a Branagh által alakított magánnyomozó, Hercule Poirot méretesre sikeredett bajusza nem igazán nyűgőzte le a kritikusokat, a krimi koronázatlan királynőjének örökösei mégis láttak fantáziát a folytatásban. A Variety című filmes szaklap értesülései szerint már kezd is összeállni a Twentieth Century Fox gyártásában készülő Halál a Níluson új adaptációjának sztárcsapata. 

Kenneth Branagh mellett már leszerződött a produkcióba a Wonder Woman filmekből ismert Gal Gadot és az U.N.C.L.E. embere, valamint a Szólíts a neveden sztárja, Armie Hammer is. A forgatókönyvet ismét Michael Green írja, és visszatérnek a producerek: Ridley Scott, Mark Gordon, Simon Kinberg, Judy Hofflund, és Michael Schaefer is. 

A tervek szerint a film jövő decemberben kerülne a mozikba, noha ez elég kétségesnek tűnik annak fényében, hogy a forgatást csak 2019 közepén kezdik meg. 

Agatha Christie három évvel a Gyilkosság az Orient expresszen után, 1937-ben publikálta először a Halál a Níluson című könyvét, amely Magyarországon először Poirot kéjutazáson címmel jelent meg 1938-ban. A történet szerint a belga mesterdetektív, Poirot Egyiptomban tölti a vakációját, amikor váratlan gyilkosság történik a Níluson egy szerelmi háromszög miatt. 

A könyvet először 1978-ban adaptálták filmre, Peter Ustinov alakította a nyomozót, de szerepelt még benne Mia Farrow, Maggie Smith és David Niven is. A film megnyerte az Oscar-díjat a legjobb jelmeztervezésért.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás