promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Venomra várt mindenki, de egy kutya ellopta a show-t
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hétfőn Los Angelesben tartották a Venom premierjét. A rajongók feszült figyelemmel várták a kíméletlen szuperhőst megformáló Tom Hardy-t, akinek azonban a film és az összegyűlt tömeg helyett egészen más kötötte le a figyelmét. A színész ugyan egy darabig lelkesen osztogatta az autogramokat, pózolt a közös fotókon, amikor azonban felfedezte a helyszínre rendelt biztonságiőr-kutyát, hagyott csapot-papot, és csak a négylábú rajongójára koncentrált, aki így rendesen ellopta a show-t a Venom elől.

A hírportálok és a közösségi médiumok felületét elárasztották Hardy és a meg nem nevezett jószág közös képei, amelyek mellett szinte mellékesnek tűnt, hogy a premieren felvonult a teljes stáb, köztük a rendező, Ruben Fleischer is, aki a Venom mellett készülő projektjéről, a Zombieland 2-ről, sőt a Venom foytatásáról is beszélt. De a kutya sem figyelt rá.

Pedig fontos kérdések is felmerültek a bemutató kapcsán. Például az, hogy vajon Peter Parker, vagyis a Pókember vajon keresztezi-e Venom útját a jövőben, hiszen a képregényben ők ketten halálos ellenségek. A Sony azonban olyan megállapodást kötött a Disney alá tartozó Marvel stúdióval, hogy mivel Pater Parker jogilag is az övék, így Venom egy alternatív (vagyis Pókember nélküli) univerzumban működik.

Az eredeti történet és az aktuális megvalósítás közti feszültséget a Sony azzal igyekszik enyhíteni, hogy számtalan párhuzamos univerzumot kreál, amelyekben végtelen számú Pókember és végtelen számú Venom szaladgál, így anélkül is összeakadhatnak, hogy belerondítanának a Marvel üzletébe.

Minden lehetséges. Venom egy fantasztikus karakter, jó móka lenne folytatni a történetét

– mondta sejtelmesen Fleischer a lehetséges folytatásokra utalva

Ha az őrkutya és Hardy intim pillanatától sikerült elszakadnia a közönségnek, észrevehették a vörös szőnyegen Todd McFarlane-t is. A kanadai rajzoló igazi kultikus figura. A nyolcvanas-kilencvenes években ő volt a meghatározó rajzolója a Pókember, a Batman, és a Spawn képregényeknek, és nem mellesleg az ő fejéből pattant ki Venom karaktere. McFarlane azonban nem csak azért volt jelen, mert nélküle a film el sem készült volna, így a hétfői bemutatónak sem találtuk volna nyomát egy párhuzamos (Venom nélküli) univerzumban, hanem azért is, mert hamarosan elkészül rendezői debütálása: a Spawn képregényből készít filmet Jamie Foxx és Jeremy Renner főszereplésével. A misztikus horror az év, sőt az évtized, vagy talán minden idők legbrutálisabb szuperhősfilmjének ígérkezik, így könnyen letaszíthatja majd a trónról az éppen csak napvilágot látott Venomot.

A művész elárulta, hogy Venom karaktere egy „boldog baleset” eredménye. A nyolcvanas évek végén Pókember fekete kosztümben lengedezett a toronyházak sűrűjében, de McFarlane szeretett volna visszatérni a klasszikus piros-kék ruházathoz, a Marvel azonban csak azzal a feltétellel engedte vissza az eredeti színekhez, ha a fekete gúnyának is gazdát talál. Ekkor alkotta meg Venomot, akinek feltűnésével Peter Parkert levehette a depresszív kosztümöt.


Nos, mindezekről vonta el a figyelmet a bátor golden retriever és Tom Hardy kettőse. A színész kutyák iránti rajongása már eddig is ismert volt, szenvedélyének még egy külön interjút is szentelt a Vanity Fair magazinban. Menhelyről fogadott be jószágokat, részt vett az állatvédő PETA kampányában, és számolatlanul találhatunk képeket videókat, amelyen kutyákat babusgat, a lemegemlékezetesebb talán hőn szeretett társa, Woody emlékére készített felvétel volt. Mindezek fényében nincs semmi újdonság Hardy legújabb barátkozásában, a Venom premierje miatt azonban most mégis minden erről a gyengéd kapcsolatról szól.

A Venom, ha ennyi cukiság után még érdekel bárkit, október 4-én kerül a magyar mozikba.

(fib)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás