promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Októberben jön a Making a Murderer második évada
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Valószínűleg nem csak nekem okozott álmatlan éjszakákat a Netflix dokumentumsorozata. Félelmet tud kelteni, fel tud kavarni, de nem ezek az elsődleges mozgatórugói. Inkább az, hogy végig bizonytalanságban tart, és jobban forog az agyad, mint egy nyomozónak, vagy egy ügyvédnek, aki ezen az ügyön dolgozik, mert egyszerűen szomjazol az igazságra a végén. Mivel a forgatókönyvet az élet írta, ezt végül nem kapjuk meg…

Az HBO-s féle Jinxet imádtam, de a Making a Murderer szerintem egy magasabb szinten mozog. Már csak azért is, mert az emberek nem akarták annyiban hagyni a dolgot, még jobban a mélyére akarnak ásni Teresa Halbach brutális halálának, és végre el akarják dönteni magukban azt, hogy valóban Steve Avery a gyilkos?

Avery 18 évig ült ártatlanul börtönben, egy nem általa elkövetett szexuális erőszak miatt. Steven beperelte a hatóságokat, amiért besározták őt, ez a per pedig még tartott, amikor Teresa Halbachet, meggyilkolták. A gyanúsított: Steven Avery.


Mindegyik Avery ellen felfedezett bizonyítékban kulcsszerepet játszott az a két rendőr, akik 1995-ben tudtak arról, hogy Steve Averyt ártatlanul ültették le. Minden bizonyíték gyanús, a rendőrök eskü alatt hazudnak, még se tudod eldönteni rendesen fejben, hogy Avery valóban ártatlan-e.

A még bekasztlizva lévő Steve unokaöccsét, Brendan Dasseyt azóta már kiengedték a börtönből. Őt azzal gyanúsították, hogy segített nagybátyjának megölni a lányt. Az ő szála is nagyon érdekes lehet majd a dokumentumfilm második évadában. Brendan beismerő vallomást tett, hogy nagybátyjával együtt a kikötözött Halbachet-et megerőszakolták, hasba szúrták, elvágták a torkát, fojtogatták, majd fejbe lőtték, és végül a megcsonkított testrészeket egy tűzrakáson elégették. Brendan vallomását gyakorlatilag kikényszerítették, aki egy álomvilágban él, intelligenciája átlagon aluli, ráadásul személyiségzavaros is.

A sorozat iszonyatosan erős végig, és hatalmas érzelmeket hozott elő mindenkiből. Avery életfogytiglant kapott, a sorozat hatására pedig az új védői sem adták fel a reményt, mert érezték a visszhangból, hogy a legtöbb ember ártatlannak vallja Stevent.

Én szeretném újra nézni az első évadot, és egy nagyobb cikkben kielemezni mindent, mielőtt október 19-én jön a második felvonás. Jelenleg úgy néz ki az IMDb szerint, hogy akárcsak az első, ez is 10 részes lesz, szóval alaposan körbe fog járni mindent.

Most is sokszor kérdik tőlem, szerintem ártatlan-e Avery? Nem tudom, még mindig nem tudom.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás