promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négy dal és egy közelgő lemez – Ákos büszke a végeredményre
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A mostani lemezt a szokásos csapattal rögzítette a dalszerző-énekes, azonban mint már a rajongók tudják, Lepés Gábor (Lepe), és Bánfalvi Sándor dobos mellé visszatért egy régi ismerős, Madarász Gábor (Madi) gitáros, aki az „50” turné után még maradt a csapattal. Olyannyira, hogy a Hazatalál címadó dal zenéjét neki köszönhetjük.
A címadó dal, a Hazatalál abból született, hogy Mezőtúrra menet két akusztikus gitárral játszottunk Madival az autóban. A Nem kell más vigasz alapját Lepe hozta, aki ontja magából a demókat, de a zenei szerkezetet nagyon átdolgoztuk. Az Ellenség a kapuknál egy huszonhárom évvel ezelőtti ötletből alakult ki, a Holnaptól pedig hirtelen felindulásból jött. Büszke vagyok a végeredményre, a dalok úgy szólnak, ahogy szerettem volna
– mesélte Ákos az Akvárium Klubos leleplezésen.

A dalokat Ákos hangstúdiójában rögzítette a banda a nyári rockturné előadásai közti szünetekben: a kiadvány átfogó képet ad a 2019-re várható új album zenei és szövegi irányáról, ami érezhető módon vissza akar vinni kicsit a múltba minket.

Mindenből kapunk egy kicsit: akusztikus dobok, hagyományos módon rögzített gitárok, rafinált, a '80-as éveket idéző szintetizátorhangzás, mindez persze Ákos még mindig iszonyatosan igényes dalszövegeivel párosítva.

A csapat december 14-én és 15-én dupla koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában, ahol ismét ígér olyan dalokat Ákos, amit már nagyon régen vettek elő.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás