promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nemsokára látható az év legjobban várt magyar filmje
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Reisz Gábor a négy éve bemutatott nagy sikerű első filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan után ismét mélyen személyes filmet rendezett. Bár a Rossz versek önéletrajzi ihletésű, és a rendező a főszerepet is maga játssza, mégis fiktív történetet mesél el.

A 30-as évei elején járó rendező, Merthner Tamás magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna szakít vele. Tamás összetörve tér vissza Budapestre, és mivel a jelenben nem talál vigaszt, a múltjába merülve igyekszik választ kapni arra, hogy hol veszítette el önmagát abban a valóságban, ami az elmúlt harminc évben körbevette Magyarországon.  

A rendező és stábja egy igazán egyedi beharangozó videót készített most a Rossz versekhez. Művészi koncepció volt, hogy a film címét olyan helyekre vetítették, ahol forgattak vagy ahonnan az inspiráció jött. 

A Wesselényi utca, a Margit-híd, a Parlament lépcsője, az iskolai folyósok, a panelrengeteg, reklámügynökségi iroda, a belvárosi utcák, a rakpart és az uszoda: az élet terei, amelyek nem csak a szereplőknek, de a közönségnek is otthont adnak.

A Rossz versek mindannyiunk története, végigfut a városon, és hamarosan megérkezik a mozikba. 

Reisz Gábor alkotása 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Cirko Film forgalmazásában.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás