promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra beveszik a zenefanatikusok a Hungexpót
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A zenei kavalkád ismét egy teljes hétvégét kap, mivel október 5-től 7-ig várják a közönséget a Hungexpo területén. A szakmai és oktatási program egy önálló helyszínnel erősödik, ugyebár ezek már előre fixálva vannak, az ingyenesen látogatható kiállítás az F és a G csarnokban kap helyet.

Több mint 10 000 zenei világmárka, szó szerint megszámlálhatatlan mennyiségű hangszer, hang-, fény-, színpad- és stúdiótechnikai eszköz, melyek mind kipróbálhatók, összehasonlíthatók. Gyakorlatilag ez is a kiállítás egyik legnagyobb erőssége, hogy mindenki kiélheti magát, akár egy több milliós hangszeren is.

A több száz zenei esemény mellé kapunk koncerteket is, fellép például az AWS vagy a Blahalouisiana, akik azért egy kis hangszerbemutatóval is megspékelik majd a szakmai rendezvényt, ahogy sok más zenész is.

Amire a legtöbben kíváncsiak lehetnek, főleg a dobosok, mert a kiállításra érkezik a Megadeth amerikai metál zenekar dobosa, Dirk Verbeuren, aki bemutatót fog tartani, fűszerezve jó néhány kulisszatitokkal.

A szervezők idén nagy hangsúlyt fektetnek a speciális szakmai előadásokra, amelyek a hang- és fénytechnika, a hangszigetelés, a keveréstechnika és önmenedzsment területét ölelik fel. Először költözik ki egyszerre a három nagy jogkezelő szervezet, a Zenészképző keretében pedig tizenhárom zeneiskola települ ki standokkal és bemutatóórákkal.

Lesz Backstage Akadémia, bárki beülhet a pop- és élőzenés rocktörténeti előadásokra, megrendezik az Öröm a Zene országos tehetségkutató döntőjét és díjakat adnak át a szakma legjobbjainak. A teljes programot ide kattintva tudjuk böngészni.

Szóval, zenére fel!

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás