promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Boban Markovic szerelmet vallott Budapestnek
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Macskajaj című Kusturica-film szerb zeneszerzője szinte hazajár a magyar fővárosba. Nincs olyan év, hogy valamelyik fesztiválon ne legyen ott zenekarával, a Boban Marković Orkestarral. A balkáni fúvos muzsika nagyöregje nemrég vette fel legújabb lemezét, ami nemsokára jelenik meg a Fonó gondozásában. Ezen az albumon lesz hallható majd a Mrak című szám is, amit Budapest ihletett. Az ehhez készült imázsvideó pedig már fel is került a YouTube-ra. 
A balkáni rézfúvós zene egy olyan hangzásvilág, melyet különböző kultúrák formáltak, s amelynek európai és ázsiai gyökerei egyaránt vannak. A Boban Marković Orkestar zenéjében felfedezhetők a szerb, bolgár és cigány hatások, melyek keverednek a különböző európai zenei stílusokkal, a török, a zsidó és más etnikumok zenei tradícióival. Úgy is mondhatjuk, hogy világzenét játszunk, melynek alapja a tradicionális cigánymuzsika és az ősi balkáni blues. Ettől olyan egyedi az egész
– vallja Boban Markovic.

Erről november 28-án a BOK Csarnokban bárki újfent megbizonyosodhat, ugyanis Boban Markovic ezen az estén 50 zenésszel együtt fújja majd a talpalávalót.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás