promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
November közepén érkezik az új Mumford & Sons lemez
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A kétszeres Grammy-díjas banda 2007-ben alakult, nevük az énekes-gitáros, Marcus Mumford nevéből ered. Rajta kívül Ben Lowett, Ted Dwane és Winston Marshall – akik mindannyian szintén több hangszeren is játszanak – alkotják az együttest. Először 2008-ban játszottak a Glastonbury fesztiválon, majd 2009-ben elindult a Gentlemen of the Road, ami a zenekar saját fesztiválja. Hazánkban utoljára a 2018-as Szigeten léptek fel.

Ez egy nagyon különleges koncert volt, mivel más európai fesztiválon nem lépett fel a folk-rock zenekar idén, szóval csak hozzánk jöttek. A közönség imádta is őket, volt is miért, mivel a srácok félelmetesen jó bulit csináltak. Gyakorlatilag annyira jól érezték magukat nálunk, hogy a Guiding Light nevezetű friss klipjüket a Szigeten készült felvételekből vágták össze.


Előző, Wilder Mind című albumuk dinamikus hangzásvilága a fesztiválok nagyszínpadának visszatérő vendégeivé tette őket. Az új lemez pedig mit sem veszített ebből a lendületből: tökéletes elegye a meghitt, személyes mondandóval átszőtt szövegeknek és az energikus zenei alapoknak – ez a Mumford & Sons védjegye, ez tette őket az utóbbi évek egyik legmeghatározóbb zenekarává.

A Delta azonban nemcsak a soron következő Mumford & Sons-album, hanem a Sigh No More megjelenése óta eltelt tíz év lenyomata is: az új dalok intimebbek és több bennük az önreflexió mind a zenét, mind a szövegeket tekintve a Universal kiadó szerint.

A lemezt a londoni Church Studioban vették fel, Paul Epworth producerrel, aki olyan előadókkal dolgozik, mint Adele, Rihanna, vagy Maximo Park.

Az együttes hatvanállomásos turnéjáról, amelyet tizenhárom különböző országba terveznek, október 4-én árulnak el további részleteket.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás