promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lakat alá került Pablo Escobar múzeuma
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A kolmbiai hatóság emberei még szerdán tartottak razziát az épületben, több külföldi látogató is az épületben tartozkódott, amikor bejelentették, hogy bezárják a múzeumot.

A híres-hírhedt drogbáró életét bemutató kiállítóhelyen, amit Escobar testvére, Roberto vezet, az egykori vezető több személyes tárgyát, autóját és motorját is kiállították. Rengeteg látogatót vonzottak az úgynevezett „narkótúrák”, ahol azokon a helyeken viszik végig az érdeklődőket, amelyek Escobar ügyleteihez kötődtek, de a kartellvezér felrobbantott luxuslakását, a saját maga számára épített börtönt és természetesen a sírját is meg lehet látogatni a múzeum szervezésében.

Medellín városának polgármestere és rendőrfőnöke sem nézte jó szemmel a maffiakultúrát népszerűsítő múzeum működését, hisz Escobar teljesen lerombolta a város nimbuszát. A polgármester szerint inkább az áldozatok történeteit kellene felidézni ahelyett, hogy az olyan emberek legendáit ápolnák, akik annyi szenvedést és kárt okoztak. A mostani intézkedés sem hozhat még megoldást, hisz csak a működési engedély hiánya miatt zárták be ideiglenesen a helyet.

Pablo Escobar, a Medellín-kartell egykori vezére a becslések szerint legalább ötezer gyilkosságért felelt. Hatalma csúcsán a világ hetedik leggazdagabb embere volt és az ő bűnszervezete uralta az USA drogpiacának több mint 80 százalékát. A drogbárót 1993-ban a rendőrség lőtte agyon.

2015-ben a Netflix készített Narcos címmel sorozatot Escobar működéséről, de a drogbáró életéről nemrég a színészházaspár, Javier Bardem és Penelopé Cruz főszereplésével készítettek felejthető mozifilmet.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás