promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Innentől óvatosabban érkeznek a Star Wars-filmek
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ugyebár az egész úgy kezdődött, hogy a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, és olyan vérszemet kaptak a látott bevételektől, hogy futószalagon akarták elkezdeni gyártani a Star Wars univerzum filmeket, vagyis bocsánat, el is kezdték. Valószínűleg abban a döntésben, hogy lassítanak, a Solo: Egy Star Wars-történet gyenge szereplése igen nagy szerepet játszhatott.

Az utolsó Jedik világszerte 1,33 milliárd dollár (365 milliárd forint) bevételt hozott és a kritikusok tetszését is elnyerte, a Solo jelentősen elmaradt a várakozásoktól, mindössze 392 millió dollár globális bevételt produkált szemben a 250 millió dolláros gyártási költségekkel, valamint a kritikusok részéről is langyos fogadtatásra lelt.

Plusz nézzük azt is, hogy Az utolsó Jedik még is csak egy rendes ST-mozi, míg a rajongók már a Solo előtt is jelezték, hogy nagy ívben letojják az előzményfilmet. Egyszerűen nem tudta őket felcsigázni, és az időzítéssel is baj volt, mivel Az utolsó Jediknél a többség már nagyon ki volt éhezve egy kis Stat Wars érzésre. A két film között jelen esetben mindössze öt hónap telt el.
Én döntöttem a filmek időzítésével kapcsolatban, és így visszanézve nagy hibát követtem el, amiért vállalom a felelősséget. Túl gyors lett a tempó és túl sok film jelent meg. Most a rajongók számíthatnak némi lassulásra, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk filmeket készíteni. Érkezik a XI. epizód, ezután pedig sokkal jobban fogunk figyelni az időzítésre és a mennyiségre
– nyilatkozta Bob Iger, a Disney vezetője a The Hollywood Reporternek.

Igazából már akkor érezni lehetett, hogy ebből baj lesz, amikor a Disney bejelentette az évi egy Star Wars filmet. Végül a Solo „bukása” kellett ahhoz, hogy végiggondolják üzletpolitikájukat.

Szerintem jó döntést hoztak, mivel nem hülyeségből él még mai napig a mondás, hogy jóból is megárt a sok.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás