promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közeledik az AWS legújabb albuma
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Eurovíziós Dalverseny, Wacken Open Air fellépés és egy végigfesztiválozott nyár áll az AWS mögött rengeteg fellépéssel, ősszel pedig érkezik a legújabb lemez, a „Fekete részem”. Ahogy korábban is ígérték a srácok, a hamarosan megjelenő anyag sötétebb lett és keményebb fordulatot vett az eddigiekhez képest.

A zenekar közben már be is mutatta a következő dalt is az érkező lemezről, ami az X/0 címet kapta. Ahogy az üzenet, úgy a képi világ is rendkívül sötét, már-már kilátástalan, és elsősorban a manapság egyik legelterjedtebb mentális problémáról, a depresszióval való küzdelemről szól.

Siklósi Örs, a zenekar frontembere így mesélt az X/0 üzenetéről:

„Ez a dal a depresszióról szól, amivel világszerte rengetegen küzdenek, de például csak Magyarországon is többszázezren szenvednek tőle. Ez egy olyan probléma, ami nemcsak a betegséggel küzdőt viseli meg, de a családját és a környezetét is. Aki ebbe az állapotba kerül, általában elveszíti a barátait, hiszen sokszor egyáltalán nem egyértelmű, hogy egy betegség van az egyre zárkózottabb viselkedés hátterében – holott nagyon fontos lenne, hogy ezt egyre több esetben felismerjük, kitartsunk a depressziós barátaink, családtagjaink mellett. Ez egy nagyon nehéz helyzet minden érintett számára, ugyanakkor ott kezdődhet a probléma megoldása, hogy beszélni kezdünk róla, kimondjuk, mi zajlik a fejünkben és szembenézünk azzal, hogy ez a betegség a mi életünk része is lett. Én magam nem vagyok depresszív alkat, de jól emlékszem, hogy már gyerekkoromban is ha válsághelyzetbe kerültem, bezárkóztam a szobámba, és a sarokban kuporogva verseket írtam. Amikor az X/0 szövegét kezdtem írni, ugyanebbe a helyzetbe képzeltem bele magam, amikor nem látod a megoldást, csak a nyomasztó ködöt magad körül. Fontosnak tartjuk, hogy ezzel a jelenséggel többet foglalkozzunk, és segítsünk egymásnak, amennyire tudunk, így született meg ez a dal is.”


A Fekete részem néhány dalát már jól ismeri a közönség, sőt az egész világ: tavaly ősztől kezdve követhettük végig a Viszlát nyár diadalmenetét, mely A Dal 2018-at megnyerve, és a lisszaboni Eurovíziós döntöbe is bekerülve jutatta el az AWS-t a világ egyik legnagyobb metálzenei fesztiváljára, a Wacken Open Airre.

A nyáron pedig co-headliner koncertet tartottak a Budapest Parkban az Apey & the Pea-vel, ahová többezer ember érkezett zúzni velük, majd a Barba Negra Trackbe is rengeteg rajongót vonzottak be júliusban, közvetlenül azután, hogy debütált a második single Hol voltál? címmel.

A lemezbemutató koncert a Barba Negra Music Clubban lesz október 13-án, de erre már ne próbáljunk jegyet szerezni, mivel az összes elfogyott. Azonban nem kell csüggedni, mivel az AWS ezután megturnéztatja a friss lemezt, aminek a helyszíneit később jelentik majd be.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás