promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jack Blacknek is járt egy csillag
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Jack Black nem csak komikus és színész, hanem fantasztikus zenész is. Barátjával, Kyle Gasszel közösen alkottak rock duót, a Tenacious D-t, amit szinte minden kritikus barátom ismer, és nagyon imád. Nem is csoda, mivel a fantasztikus muzsikák mellett Blackék nem hanyagolják a projektjükből a humort sem. Ebből kialakult egy mozi is, a Tenacious D és a Végzet Pengetője.

Black szülei híradástechnikai mérnökként dolgoztak és műholdakkal foglalkoztak, édesanyja például dolgozott a Hubble űrtávcső földi szerelésén is. Érdekes, hogy Blacket még sem ez a világ fogta meg, hanem a színészet felé fordult.

Az UCLA-n végzett, amely egy állami egyetem Los Angeles Westwood nevű körzetében. Itt Tim Robbins drámacsoportjának tagja volt, ez segítette hozzá első filmszerepéhez, a Bob Robertshez is.

Mint sok színésznek, neki is az X-akták indította be a karrierjét igazán. Itt a harmadik évad harmadik részében szerepelt, ahol az aktuális főgonosz, Giovanni Ribisi által alakított Oswald barátja volt, aki irányítani tudta az elektromosságot. Úgy van, ahogy sokan gondolják, a karakter ezt rosszra használta, és Mulderéknek kellett megállítani.

Black rengeteg játékfilmben és vígjátékban szerepelt, de erőszeretettel szinkronizál is: például ő adja hangját Lennynek a Cápamesében, vagy Po-nak a Kung Fa Pandában.

A színész csillagát kedden avatták fel. A ceremónián elmondta, hogy egész életében vágyott erre, és átérzi a jelentőségét, mivel ilyen egyszer történik egy ember életében. Hozzátette, nagyon meglepte, hogy olyan sokan elfogadták a meghívását, és eljöttek a csillagavatásra.

Az ünnepségen mások mellett Richard Linklater rendező-forgatókönyvíró is méltatta. Black Linklater a Rocksuli és a Börni, az eszelős temetős című filmjeiben játszotta a főszerepet.

Közben már nyakunkon van a színész új filmje is. A John Bellairs gótikus gyerekhorrorja nyomán forgatott A végzet órája, amelyben Black egy árva kisfiú varázsló nagybácsiját alakítja, november 1-jétől szerepel a magyar mozik műsorán. A filmet Eli Roth rendezte, a női főszerepet pedig Cate Blanchett alakítja.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás