promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harminchat év – Paul McCartney újra listavezető
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Amerikában szeptember 7-én az MPL/Capitol Records gondozásában megjelent Egypt Station Paul McCartney 25. szóló- vagy a Wingsszel közösen készített lemeze, amely már az első héten a várakozásokat jóval felülmúló 153 ezer egységnyi eladást produkált
– adta hírűl a Billboard.

Az Egypt Station McCartney nyolcadik listavezető lemeze az Egyesült Államokban; már legelső szólólemezével, a Beatles feloszlásával gyakorlatilag egy időben, 1970-ben megjelent McCartney című koronggal sikerült az élre törnie. Hasonló magasságokba jutott később a Red Rose Speedway (1973), a Band on the Run (1973), a Venus and Mars (1974), a Wings at the Speed of Sound (1976), a Wings Over America (1976) és a Tug of War (1982) is. Utóbbi három héten keresztül vezette a Billboard 200-at.

Az azóta, az Egypt Stationig eltelt 36 év a leghosszabb szünet, amely bármely élő előadó esetében két listavezető lemez között eltelt. És ne feledjük, de Paul McCartney esetében ott van még 19 listavezető Beatles-lemez is, ami a maga nemében abszolút rekordnak számít még ma is Amerikában.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás