promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érkezik Jeff Goldblum első albuma
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ő nekünk mindig Ian Malcolm lesz a Jurassic Park szériából, vagy David Levinson A függetlenség napjából, de azt sokan nem gondolnák róla, hogy a színészi karrierje mellett iszonyatosan tehetséges zenész is.

Jeff gyermekkora óta zongorázik, és már évtizedek óta zenél együtt a The Mildred Snitzer Orchestrával kis klubokban, és állandó házigazdája a Los Angeles-i Rockwell Table And Stage jazzvarietéjének. Hiába régen megvan ez a mellékállás, még is csak most vette rá magát a csapat arra, hogy egy albumot dobjanak a piacra.

A lemez a The Capitol Studios Sessions címet viseli. Abban a stúdióban készült, ahol a mikrofonokat Frank Sinatra, Nat King Cole és a The Beach Boys melegítette be még a '60-as években. A felvétel során nemcsak a helyszín, de az atmoszféra is különleges volt, mivel a Capitol Studiót jazzklubbá alakították át.

Larry Klein producernek (Joni Mitchell, Herbie Hancock) köszönhetően ez a hangulat köszön vissza a lemezen is: a felvételekre meghívták a Rockwell törzsvendégeit, a zenekartagok családját és barátait. Leginkább egy koncertalbumra hasonlít az egész – Goldblum ugyanis végig beszél a közönséghez, illetve megszólítja zenésztársait.

„Lételemem az improvizáció, imádom figyelni a hozzá kapcsolódó interakciót és a résztvevők közötti kölcsönhatásokat. Ez színészi technikám alappillére, és a zenémben is gyakran alkalmazom” – mondta az albummal kapcsolatban a színész.

A lemezen klasszikus jazzdarabok is szerepelnek; ilyen a Cantaloupe Island vagy a My Baby Just Cares For Me is. A Straighten Up & Fly Right-ban közreműködik Imelda May, sőt, Sarah Silverman ismét megmutatja, hogy nem csak stand-upban erős: ő adja elő ugyanis a Me And My Shadow című klasszikust.

Az albumot november 9-étől hallgathatjuk meg, ami pont tökéletes lesz az őszi napokra, ebben egészen biztos vagyok.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás