promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Parkban mutatja be új lemezét a Margaret Island
Borítókép:  Facebook
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Füstös Bálint, Lábas Viki és Törőcsik Kristóf alkotta trió az eddigi irányvonal mellett zeneileg új hangzásokkal, új hangszerekkel is kísérletezett a friss lemezen. A kiadványon hihetetlenül parádés nevek működnek közre: többek között a metál színtérről ismert Apey & the Pea frontemberével, Áron Andris „Apey”-val, vagy az elektronikus zenében neves dj-producer JumoDaddy-vel és Monkeyneck-kel is születtek közös számok, de helyet kapott a lemezen egy korábbi Gerendás Péter dal is új köntösbe bújtatva.
A harmadik lemezről azt szokták mondani, hogy vízválasztó, magában hordozza az újjászületést: témáiban és zeneileg is eddigre tud megújulni, kiforrni egy zenei projekt. Az évek során a mi zenei ízlésünk is folyamatosan változott, így természetes, hogy szerettünk volna új dolgokat kipróbálni, új hangszíneket behozni. Sok szempontból kísérleteztünk: szétszedtük magunkat, majd újra összeraktuk. Persze vannak dalok, amelyek a korábbiakhoz hasonlóak lettek, míg egyesek merőben mások
– mesélte Füstös Bálint az új albumról.


Dalszövegeket tekintve egyre több saját szerzeménnyel találkozhatunk az albumon, de a korábbi Margaret Island dalokból jól ismert Hujber Szabolcs mellett a zenészlegenda Bródy János, illetve a népszerű kortárs költő-slammer, Kemény Zsófi is írt szövegeket az albumra.
Gondolatiságát, témáit tekintve szerintem egy igazán aktuális, mai anyag született. A mi gondolkodásunk is érettebb lett, talán kritikusabbak is lettünk. Az előző lemezek »napfényes« hangulata után most olyan élményekből, tapasztalásokból is merítettünk, amelyek az utóbbi intenzív években értek minket, és nem csupán vidám pillanatokból táplálkoztak. Az új anyagon teret engedtünk a csalódottságunknak, dühünknek is, amellett, hogy továbbra is abban hiszünk, hogy meg kell látni mindenben az értéket, szépséget és jót. Utóbbiban persze az is nagy segítségünkre van, hogy egy igazán szerető, nyitott és elfogadó közönségünk van, akik pozitív attitűdjükkel továbbra is táplálják bennünk azt a hitet, hogy minden külső nehézség ellenére – akár másokkal összekapaszkodva – ki lehet alakítani magunkban egy nyugalmas belső kis szigetet, ahova a nap végén hazatérhetünk
– fogalmazott Lábas Viki.


Az album befejező munkálataira a nyár folyamán került sor, amiről Törőcsik Kristóf, a zenekar basszusgitárosa így mesél:
Sűrű időszakot tudhatunk magunk mögött, hiszen az album befejező munkálatai a fesztiválszezon kellős közepén zajlottak: amikor épp nem koncerteztünk, akkor a stúdióban voltunk. Annak ellenére, hogy ez nem volt könnyű menet, valahogy mégis inkább feltöltött minket ez az időszak: a fáradtság helyét inkább az alkotás izgalma, azok a mindig vágyott jó kis »flow« élmények vették át. Szerintem a végeredmény egy igazán színes anyag lett, így nagyon várjuk, hogy hogyan fogadja majd a lemezt a közönségünk.
A Budapest Parkos lemezbemutatón Antonia Vai és zenekara lesz majd a vendég. A koncertet követően az album a MOL kutakon lesz elérhető, aki fizikai formában szeretné megszerezni, de a streaming szolgáltatókon már hallgathatjuk az egyszerűen III-nak nevezett korongot.
 
(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás