promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sírva fakadt Dua Lipa, amikor kirángatták a rajongóit a koncertről
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hosszú közleményt adott ki Dua Lipa azt követően, hogy a sanghaji koncertjén több rajongóját is erőszakkal rángatták ki a nézőtérről a biztonságiak. Szemtanúk szerint a közönség tagjai közül többen felálltak koncert közben, és a homoszexuálisok egyenjogúságáért tüntetve szívárványszínű zászlókat kezdtek lengetni. A kínai szervezők nem nézték jó szemmel az akciót, azonnal közbeléptek, kicipelve a tüntető rajongókat a Sanghaji Nemzeti Kiállítási Központ termeiből.

A közösségi oldalakra feltöltött videókon is látszik, ahogy a biztonságiak erőszakosan rángatják fel a székekről a nézőket. Az énekesnő az incidensre reagálva azt írta a Twitterén: együtt énekelt és táncolt a rajongóival, mindent megtett értük, és kiáll a meggyőződésük és a szerelmük mellett.
Büszke vagyok és hálás, amiért volt bátorságuk kimutatni a büszkeségüket a koncertemen. Amit tettek, hatalmas bátorságról tanuskodik. Mindig is az volt a célom, hogy a zeném erőt, reményt és egységet hozzon az emberek életébe
– fogalmazott a meleg egyenjogúságért tüntetők akciója kapcsán Dua Lipa.

Hozzátette, megrémítette, ami történt, és szeretetét küldi minden rajongónak, akit erőszakosan távolítottak el a helyéről.
Amikor eljön az idő, szeretnék visszatérni a rajongóimhoz, és akkor majd remélhetőleg egy szívárvánnyal teli termet találok
– írta az énekesnő, aki az erőszakot látva sírva fakadt a színpadon.  

Az eset kapcsán az NME magazin megjegyzi, bár Kínában a homoszexualitás nem illegális, a melegjogi aktivisták mégis komoly hatósági presszió alatt állnak.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás