promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ruben Brandt, a gyűjtő Amerikát is meghódítja
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Magyar Nemzeti Filmalap a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs akcióthriller észak- és latin-amerikai forgalmazási jogait. 

Jelentős üzletkötésről van szó, hisz az SPC olyan rendezőóriások filmjeinek forgalmazásáért felel, mint Woody Allen, Robert Altman, Francis Ford Coppola, Wim Wenders vagy Wong Kar Wai. Az Oscar- és Golden Globe díjakért folyó verseny élvonalbeli játékosaként számon tartott SPC forgalmazta a Saul fiát, és hamarosan a Napszállta című filmet is ők mutatják be Amerikában. 

A film főhőse Ruben Brandt pszichológus-művészetterapeuta, aki folyton a kedvenc festményeivel álmodik, a képek főhősei pedig nem kevesebbet, mint az életét követelik. Betegei rábeszélésére elhatározza, megszerzi magának az összes műalkotást, mert ha a tulajdonában van az eredeti, akkor megszűnnek a látomásai. 

Ruben Brandt (Kamarás Iván) és csapata mindennap újabb helyszíneken támad, sorra kerül a párizsi Louvre, a Tate Gallery, az Uffizi, az Ermitázs és Szépművészeti Múzeum is. Egyedül Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella). A biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, ami tudjuk, hogy hova vezet. 

Milorad Krstic Ezüst-Medve díjas rendező Ruben Brandt, a gyűjtő című filmje november 15-én kerül a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás