promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ügyes trükk, vagy pofátlan átverés a Walking Dead új előzetese?
Borítókép:  screenrant.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„Nem is olyan régen még harcoltunk, hogy életben maradjunk – mondja Rick Grimes (Andrew Lincol) halálos ellenségének, Negannek (Jeffrey Dean Morgan). – De ez az idő elmúlt. Már építkezünk, növekszünk. Itt az idő, hogy ezt a világot a saját szabályai szerint értelmezzük” – foglalja össze némi pátosszal a zombi-apokalipszis utáni túlélő közösségek felemelkedését az egykori seriffhelyettes. Szavait azonban hamar elsöprik az élőhalott hordák. És ahogy sejthetjük, a növekvő, boldog társadalom hamarosan sikítva rohanó hordává válik maga is.

A The Walking Dead kilencedik évada október 7-én indul. Különleges évad lesz, hiszen ebben láthatjuk utoljára a széria főhősét, az egykori seriffhelyettesből a túlélők kapitányává avanzsált Rick Grimes-t. Az ezernyi megpróbáltatáson átment vezért alakító Andrew Lincoln május végén jelezte először, hogy nem szívesen folytatná a sorozatot. A színész július végén megerősítette, hogy a kilencedik évad után nem tér vissza, augusztus elején pedig már az AMC csatorna is kész tényként kezelte, hogy elveszti főhősét. A tragikus esemény most a súlyának megfelelő hosszúságú előzetest kapott. Több mint öt percig követhetjük Rick Grimes-t az utolsó útján a zombik ellen.

Csakhogy hamar rájövünk, valami nem stimmel. Hiába írta meg tucatnyi hiteles portál, hogy itt az új, szuperhosszú előzetes, mindenhol ugyanazt a trailert látni csak, amit már júliusban kiadtak. Annyi a különbség, hogy odabiggyesztették címnek, hogy „Rick Grimes utolsó epizódjai”, és hogy „kiterjesztett előzetes”, de képről képre ugyanazt kapjuk. Ha pedig az AMC honlapján próbálkozunk, az a barátságtalan üzenet fogad, hogy
az ön országában ez a tartalom nem érhető el.
Tehát vagy diszkriminálják a magyar (európai, kelet-európai) rajongókat, vagy tévedés az egész, bár kicsi a valószínűsége, hogy valaki csak úgy feledékenységből a nyári trailert csatolta volna az új promóhoz. Akkor már valószínűbb, hogy egy marha nagy, ügyes átverés az egész, amivel csak még jobban felcsigázzák a rajongókat. Megkerestük a magyar forgalmazót, hogy mit is gondoljunk a nemlétező új előzetesről, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

A 9. évad egyébként nem csak Andrew Lincoln távozása miatt lesz emlékezetes. A Maggie-t alakító Lauren Cohan is utoljára lép ki a zombik közé. A színésznő karaktere a második évadtól kezdve egyre meghatározóbbá vált, az elmúlt évadokban az egyik legexponáltabb alakja lett a sorozatnak, ez azonban a fizetési papirokon nem mutatkozott meg, ami (sok egyéb ok mellett) végül Cohan távozásához vezetett.


A két főszereplő kiesése feltehetően alaposan felkorbácsolja majd a rajongók indulatait, ami komoly nézettség-emelkedést generálhat. Szüksége is lenne rá a sorozatnak, hiszen az elmúlt két évad a korábbiakhoz képest nagyon gyenge számokat produkált. Míg a 4., 5. és 6. évadot átlagban 13-14 millióan követték részről-részre, addig a 8. felvonásra csaknem a felére fogyott a közönség, a nyolcmilliót sem érte el a nézettség. És nem csak a közönség, a kritikusok is elpártoltak a sorozattól, az eleinte elfogódott, pozitív, esetenként örömujjongásig fokozódó recenziókat sötétebb tónusú írások váltották fel, amelyek egyre gyakrabban hangoztatták, hogy a Walking Dead már csak önmagát ismétli, elfogyott a kreatív energia a sorozatból, unalmas, kiszámítható lett.

A zuhanásnak meg is lettek a személyi a következményei: Scott M. Gimple showrunner (vagyis a széria atyaúristene) helyét Angela Kang veszi át. Az AMC így szeretne friss vért pumpálni az egyre inkább a képernyőn felbukkanó zombikra hasonlító szériába. Ez a csere, valamint a két főhős ki(ny)írása megfordíthatja a negatív tendenciát, a kérdés inkább az, mihez kezdenek azután, hogy Rick Grimes lelép a színről? Vajon az új főhőssé előlépő Daryl (Norman Reedus) képes lesz-e egyedül elvinni a hátán a kiffuladni látszó produkciót?

És akkor jöjjön néhány enyhén spoileres részlet a végére. Az alkotók lassan, de biztosan szivárogtatták az infókat a nyáron, ezek alapján úgy tűnik, a kilencedik felvonás egy darabig valóban a növekedésről szól majd, kevesebb lesz a harc, és több a paradicsom-termesztés. Emellett jóval többet utaznak majd a karakterek, új kolóniát is alapítanak, és ahogy azt előbb már lelőttem, Darly jelenléte még hangsúlyosabb lesz, egyre főnökibb feladatokat bíznak rá az alkotók, hogy ha eljön az idő, és átveszi Rick örökét, a közönséget ne érje felkészületlenül a vezércsere.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás