promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen közelről még biztos nem láttad Nagy Ervint
Borítókép:  Fotó: Süveg Áron / Katona József Színház
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Máté Gábor vezette társulat minden évben új fotósorozattal készül az épp aktuális évadra.

Idén Süveg Áron fotós készítette a portrékat, amik szoktalan közelségből mutatják be a budapesti színház művészeit. Ahogy a színház Facebook oldalán olvasható: a céljuk az volt ezekkel a képekkel, hogy a kizárólag az arcot mutató kompozíció ritkán látott, intim nézőpontból láttassa társulatukat. Ilyen közelről még biztos nem néztél bele Borbély Alexandra, Mészáros Blanka, Nagy Ervin vagy Mészáros Béla szemébe. 

Az évad első bemutatóját december 16-án tartják a Kamrában.

A Jeanne d'Arc című előadást Hegymegi Máté rendezi. A szövegkönyv Anouilh, Shaw, Schiller, Brecht drámája és más írások alapján készült.
Egy alig 19 éves lányt megölnek, elevenen elégetnek. Egy széttartó nemzet tagjai egy olyan országban, ami darabjaira hullhatott volna, ha ennek a lánynak a hite és megszállottsága nem menti meg ettől őket. Mivel érdemelte ki ezt a büntetést? Ideológiai viták áldozata lett? Átfordulhat az eltökélt hit fanatizmusba, a kiválasztottság érzése önhittségbe?
– többek között ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a készülő előadás, melyben Mészáros Blanka, Dankó István, Elek Ferenc, Kocsis Gergely, Kovács Lehel, Máté Gábor, Mészáros Béla, Rába Roland, Tasnádi Bence, Vajdai Vilmos látható.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás