promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Paul McCartney új albummal tért vissza
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hivatalos lovaggá ütött nevén Sir Paul McCartney a legendás The Beatles alapító tagjaként már a '60-as években a világ egyik meghatározó rockzenésze volt. A zenei munkásságáért még 1997-ben kapta meg a lovagi kitüntetést.

McCartney nevéhez rengeteg sláger fűződik, melyekért eddig 18 Grammy-díjat nyert. Az USA-ban huszonkilenc listavezető kislemezével ő tartja a rekordot, ebből húszat a Beatles, a maradék kilencet a Wings tagjaként. A 76 éves zenei ikon azonban most szólólemezzel támad.

Az album McCartney egyik saját festményéről kapta a nevét, ami Egypt Station, vagyis Egyiptom Állomás címmel készült el. Ez a zenész első nagylemeze a 2013-as „New” óta. Az album producere Greg Kurstin volt, aki korábban Adele, Beck és a Foo Fighters albumain is dolgozott, de a legújabb kislemez, a „Fuh You” munkálataiban például a OneRepublic Ryan Teddere is részt vett.

Amikor júniusban minden tartalom elűnt McCartney Instagramjáról, sok rajongó találgatni kezdett, hogy mi állhat a háttérben: az új album híre pedig végre véget vetett ezeknek a spekulációknak. Az album eddig megjelent dalai az „I Don’t Know”, a „Fuh You” és a „Come On To Me”.

Utóbbi James Corden Carpool Karaoke-jában debütált júniusban, ahol McCartney a szülővárosában, Liverpoolban rögtönzött egy minikoncertet is.

Az „Egypt Station” – melyet Los Angelesben, Londonban és Sussex-ben rögzítettek – egy útinapló-jellegű album: a dalok egy-egy adott helyszínt vagy pillanatot örökítenek meg, mielőtt a hallgatót újabb úticélok felé vinnék.

A „megállók” között akadnak akusztikus számok, például a „Happy With You”, de szerepet kapott az új albumon a „People Want Peace” című dal is, amely bármelyik McCartney-korszakban megállná a helyét.

Az albumot ide kattintva tudjuk tesztelni!

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás