promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már nem kell sokat várni, és érkezik a The Witcher
Borítókép:  Twinfinite
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Eredetileg 2020-ra tervezte az amerikai sorozatkészítő- és streamelő cég, a Netflix a sorozat műsorra tűzését, azonban úgy néz ki, hogy jól haladnak az előkészületekkel, mert előre hozták a film debütálását 2019-re.

Ezt néhány napja jelentette be Lauren S. Hissrich (Az elnök emberei, Daredevil), a sorozat showrunnere az egyik Twitter posztjában. Ugyan a szereplőválogatás még nem ért teljesen véget, valószínűleg hamarosan el tudják kezdeni forgatni a forgatást.
Szintén a napokban megtudhattuk azt is, hogy Ríviai Geraltot, vagyis a film főhősét Henry Cavill fogja alakítani, aki az Acélember Szupermenjeként vált igazán ismertté, de főszerepben köszönhettük többek közt Az U.N.C.L.E. embere, a Halhatatlanok és most a Mission: Impossible – Utóhatás filmekben is.

Már nem kell sokat várni és érkezik a The Witcher sorozat kép2

Ráadásul a sorozat főszerepére maga Cavill jelentkezett, aki mint megtudhattuk, szintén nagy rajongója a Witcher franchise-nak, és már az elsők közt részt vett a castingon. Elszántságát és lelkesedését mi sem bizonyítja jobban, minthogy néhány napja a Facebookon és Instagramon is egy olyan tévé képét posztolta, melyen a Ríviai Geralt nevezetű Netflix accountjával készül belépni a szolgáltató alkalmazásába.

A kép mellé pedig új levelezési címét is mellékelte, miszerint Geraltot Kaer Morhenben találhatja meg a nagyérdemű. Hozzáteszi azonban, hogy a szörnyek hentelésének okán, csak ritkán tartózkodik otthon, ezért az érdeklődők ne nagyon számítsanak tőle válaszra.


A játékban Geralt hangját kölcsönző Doug Cockle szintén üdvözölte Twitter bejegyzésében a lelkes, és nem utolsó sorban tehetséges kiválasztottat:
Sokan megkérdeznek ezzel kapcsolatban... szóval... hagy fűzzek én is gondolatot a témához, szerintem Henry Cavill nagyszerű munkát fog végezni Riviai Geraltként. Úgy, ahogy azt elvárnánk tőle, és már alig várom, hogy láthassam Hissrich és a Netflix csapatának alkotását. Minden bizonnyal varázslatos lesz.

A sorozat készítői Andrzej Sapkowskit, a Witcher világát megálmodó írót is felkérték, hogy segédkezzen a történetmesélésben és a forgatás körül, amit ő örömmel el is vállalt, egyfajta kreatív tanácsadóként vesz részt a showban.
Nagyon örülök annak, hogy a Netflix felhasználja a történeteimet, mindezt úgy hogy hűek maradnak az alapokhoz és azokhoz a témákhoz, melyeket már több mint 30 éve vetek papírra
– nyilatkozta Sapkowski, mikor bejelentették a Vaják világának filmes adaptációját.

A vezető producerek, Sean Daniel és Jason Brown hozzátették:
A Witcher-történetek egy olyan szokatlan családot követnek nyomon, ami a harcra összpontosít, és az igazságért küzd egy veszélyes világban. A karakterek eredetiek, viccesek és állandóan meglepnek minket, így alig várjuk, hogy életre keltsük őket a Netflix jóvoltából, ami tökéletes otthont nyújt az újszerű történetmesélésnek.
Azt is megtudhattuk az egyik írótól, hogy sok sorozattal ellentétben, már az első rész is igen vad és pörgős lesz.

Reméljük valóban így lesz, és ugyanezt elmondhatjuk majd nem csak az első részről, hanem az összesről, és a sorozat idővel bekerülhet a kedvenceink közé.

(Horváth Gábor)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás