promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Nagy bajba kerülhet az új Predator-film, de Shane Black rendező mindenképpen, a közvetlenül az alkotás torontói bemutatója előtt kirobbant botrány miatt.

Kiderült ugyanis, hogy a magyarul Predator – A ragadozó címen szeptember 13-án debütáló film egy színésze, Steven Wilder Striegel bejegyzett szexuális zaklató, aki tette miatt börtönben is ült – írta meg a Variety. A 20th Century Fox stúdió a rendezőre mutogat, mondván, semmit sem tudtak Striegel múltjáról, Shane Black pedig hosszú levélben kért elnézést mindenkitől, hogy ekkorát hibázott, de mint mondta, őt is félrevezették.

Striegel egyszer bukkant csak fel a filmben, a kérdéses jelenetben a karaktere megüti az Olivia Munn színésznő által alakított női főhőst. A rész eltávolítása így nem járt nagy vérveszteséggel, és feltehetően a vágó sem dőlt a kardjába a munka miatt. Annál inkább a producerek, hiszen a botrány a lehető legrosszabbkor robbant ki: szinte csak percekkel a díszbemutató vörös szőnyeges bevonulása előtt. Az eseményen így sem a rendező, sem a kéretlenül is az ügy egyik kulcsfigurájává váló Munn sem adtak interjút, gyorsan le is terelték őket a szőnyegről.


Az ügy szálai nyolc évvel ezelőttre nyúlnak vissza. Striegel akkor egy 14 éves lányt igyekezett elcsábítani az interneten. Tettéért 6 hónap börtönre ítélték, és bejegyzett szexuális zaklató lett. Ez Amerikában egyértelmű stigma, amit nehéz titokban tartani, ezért is különös, hogy a színész nem most először kapott szerepet Shane Black filmjében. Korábban a Vasember 3-ban és a Rendes fickókban is felbukkant. A rendező ezzel kapcsolatban elmondta, ő csak segíteni akart egy barátján, mert tudja, hogy aki börtönben ült, annak nagyon nehéz visszatérnie a társadalomba.

Miután azonban elolvasta a legújabb híreket, már úgy látta a rendező, hogy a barátja félrevezette őt.
Szerettem volna hinni neki. Erősen hiszem, hogy mindenkinek jár egy második esély, de néha rájössz, hogy ez az esély nem garantálja azt, amiben bíztál
– hangsúlyozta Black. Majd hozzátette, az ügy körülményeiről a színész máshogy számolt be neki, ezért hitte azt, hogy Striegel megérdemli az újabb lehetőséget, és bízott benne, hogy a segítségével sikerül talpra állnia: „De Steve becsapott engem.”
A stúdió semmit sem tudott Mr. Striegel múltjáról, Ahogy értesültünk róla, hogy miért ítélték el, 24 óra alatt eltávolítottuk az egyetlen jelenetét a filmből
– mondta el a Fox szóvívője, aki hangsúlyozta, hogy a jogi megkötések miatt a stúdiók nem is végezhetnek előzetes háttérmunkát a színészek múltjával kapcsolatban.

A Los Angeles Times időközben Striegelt is idézte, aki a lapnak elmondta, hogy nem is vett részt castingon, a szerepet baráti alapon kapta meg.

A torontói bemutatót követően megjelent az első recenziók is a filmről.

A Hollywood Reporter kritikusa kiemelte, az új film, „nagyobb, gonoszabb, véresebb és viccesebb”, mint a széria korábbi darabjai, és a kanadai filmfesztivál közönsége teljesen a film hatása alá került. Távol áll az eredetitől, de Shane Black gonzó hozzállássa kifizetődő.

Az IGN kritikája szerint a Predatorban a gátlástalan humor, a kaotikus karakterek és a hardcore gyilkolás elegendő muníciót biztosít, hogy a film felfrissítse a franchise-t.

A Variety ugyanakkor baklövésnek, igénytelenül összgányolt filmnek tartja a Ragadozót. A filmes szaklap kritikusa szerint minden nagyon színes, szagos, robban és fröcsög, csak éppen egészében teljesen lelketlen.

A Predator – A ragadozó jövő hét csütörtökön érkezik a magyar mozikba.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás