promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nemi erőszakkal vádolják Gerard Depardieu-t
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egy meg nem nevezett 22 éves színésznő azzal vádolja Gerard Depardieu-t, hogy párizsi otthonában kétszer is megerőszakolta, előbb augusztus 6-án, majd 13-án. A nő – a francia BFM hírcsatorna szerint – hétfőn feljelentést is tett az ügyben.

A fiatal színésznő abba a színitanodába jár, ahol Depardieu is oktat, közös órájukon találkoztak. A BFM szerint a nő azért ment a színész lakására, hogy ott az iskolai anyagot gyakorolják, ám Depardieu-nak más szándékai voltak.

Az előzetes vizsgálatok megindultak az ügyben. Mindeközben a színész ügyvédje védence szavait tolmácsolva elmondta, Depardieu minden vádat határozottan visszautasít. Megrázták a történtek, hiszen a színész minden bűncselekményt, zaklatást, erőszakot elfogadhatatlannak tart. 

Depardieu a második francia filmes sztár, aki zaklatási ügybe keveredik a Harwey Weinstein-botrány kipattanása óta. A legendás rendező, A nagy kékség, a Nikita, a Leon, a profi és Az ötödik elem alkotója, Luc Besson ellen még mindig folyik a nyomozás a holland/belga színésznő Sand Van Roy megerőszakolásának ügyében. 

Gerard Depardieu az egyik legismertebb francia színész, és nem csak Franciaországban. 1967 óta több mint 170 filmben tűnt fel, köztük olyan kultikus alkotásokban, mint a Huszadik század, a Cyrano, a Hamlet, az 1492 – A paradicsom meghódítása, A vasálarcos és a Zöldkártya.

A korábbi nemzeti ikont manapság azonban számos kritika éri. 2013-ban a színész a kedvezőbb adózás miatt Belgiumba költözött, amivel sok rajongójánál húzta ki a gyufát. És a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel egyre szorosabbá váló barátságát sem nézik jó szemmel a franciák. Putyin még az orosz állampolgárságot is felajánlotta Depardieu-nek, ami a honfitársai szemében felér a hazaárulással.

(fiv)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás